2024. április 26. - Ervin

Környezeti nevelés konferencia

Elkészült a környezetügy középtávú stratégiája, amelynek az elkövetkező hetekben zajlik majd a társadalmi vitája - mondta Kovács Kálmán, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium államtitkára pénteken, Zánkán, a háromnapos erdei óvoda, iskola és környeze
2008. március 7. péntek 20:06 - Hírextra
Ez nem csak a minisztérium stratégiája, hanem az ország közös környezetügyének koncepciója, amely négy alapértékre épül: a környezeti demokráciára, a környezettudatosságra, a környezetminőségre és a "zöld" kormányzásra - tájékoztatta az államtitkár a konferencián jelenlévő mintegy 230 pedagógust.

Kovács Kálmán elmondta: 2013-ig el kell érni, hogy az országban 150-160 helyszínből álló erdei iskolai hálózat jöjjön létre, amely a környezettudatos nevelésnek - s nem csak a gyermekeket, hanem a felnőtteket illetően is - a legfontosabb színtere legyen.

A környezeti és energetikai operatív programban az erdei iskolahálózat infrastrukturális fejlesztésére 2013-ig 3,5 milliárd forint áll rendelkezésre - mondta az államtitkár. A Közép-magyarországi Operatív Programban pedig közel 900 milliós támogatás van ugyanezen célra az elkövetkező két esztendőben - tette hozzá Kovács Kálmán.

Arató Gergely, az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára azt hangsúlyozta: a környezettudatos nevelés a diákok számára világossá teszi, hogy "van felelősségünk a környezetünkért, lakóhelyünkért, az országunkért, sőt az egész világért is". A környezeti nevelés programja aktivizálja az iskolai közösségeket, egyben lehetőség a tanulóknak arra, hogy megtapasztalják: az oktatási intézményben megszerzett tudás nem elvont, nem csak tankönyvekben létező ismeret, hanem "hasznos, fontos, lényeges és valóságos mindannyiunk élete szempontjából".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását