2024. május 9. - Gergely

Királyi vér

Habsburg György jelenlétében adtak át csütörtökön elismerést Nyíregyházán 78 olyan szabolcsi véradónak, aki legalább 50 esetben sietett ily módon embertársainak segítségére; az eseményen külön köszöntötték a nyírteleki, 103-szoros véradó Ficze Istvánt.
2007. december 6. csütörtök 14:40 - Hírextra
Habsburg György köszönetet mondott annak a csaknem 27 ezer embernek, akik ebben az évben is önként jelentkeztek véradásra.

"Hálás vagyok, hogy egy példamutató megyében találkozom a véradók, a másfél ezernyi szervező képviselőivel. Nekik tudható be, hogy nincs hiány a műtétekhez szükséges életmentő vérből Magyarországon" - fejezte ki elismerését a Magyar Vöröskereszt elnöke.

Habsburg György az ünnepség előtt találkozott Fülöp István megyei közgyűlési elnökkel, s a megbeszélésen hangsúlyozta, hogy nagy munka hárul az elkövetkező években a magyar szervezetre, mert Budapesten lesz a vöröskereszt európai föderációjának központja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását