2024. május 17. - Paszkál

Alig mennek idén nyaralni

Hét nyugat-európai ország 3 és fél ezer lakosát megkérdezve az Ipsos közvéleményt kutató cég azt állapította meg, hogy a lakosság 64 százaléka tervez nyári nyaralást.
2009. június 16. kedd 23:02 - HírExtra
Eszerint a recessziós gazdasági helyzet nem sokat változtatott az emberek utazási kedvén, mivel tavaly 67 százalék mondta ugyanezt. Jobban csökkent a megkérdezettek vakációs kiadási terve: az idén a családok átlag 2066 eurót szánnak nyaralására, tavaly az összeg 2206 euró volt. Az Ipsos szakembere ennek alapján úgy értelmezi, hogy luxuskiadásnak kell tekinteni a nyári nyaralást, ezért mérsékelték a büdzséjét a jelentősnek mondható közel tíz százalékkal. A vakációs utazást átlagban "legalább 4 éjszakás" programnak tervezik.

Az is kiderült az Ipsos még tavasz elején készült felméréséből, hogy leginkább a britek spórolnak majd (14 százalékos kiadáscsökkentés), míg a másik véglet az olaszok, akiknek 76 százaléka szeretne elmenni nyaralni és esetükben a tervezett kiadások csak 4 százalékkal csökkennének csupán.

Az olaszok viszont minden más felmért ország polgárainál jobban akarnak saját országukban nyaralni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását