2024. február 26. - Edina

"A valódi kérdésekben kell véleményt mondani"

November 22-én, a magyar közoktatás napján kezdte meg az aHang és az Egységes Diákfront az 1 milliós üres konzultációs ív összegyűjtését. A két szervezet a tegnapi közleményében bejelentette, a kampányt két szakaszban valósítják meg, a cél pedig az, hogy megmutassák a kormánynak, az emberek valódi kérdésekben akarnak véleményt mondani a propaganda helyett.
2023. november 23. csütörtök 11:18 - HírExtra

Az első időszak az üres ívek összegyűjtését célozza, a szervezők azt kérik, hogy ezúttal senki ne dobja ki az ívet, hanem tartsák meg, és jelentkezzenek a konzultációs ívek gyűjtőinek. A 7IGEN.hu oldalon lehet csatlakozniuk azoknak, akik gyűjtenének üres konzultációs íveket. 

A második szakasz december 4-én indul, amikor is országszerte megnyílnak azok a leadópontok, ahová személyesen lehet eljuttatni a saját és az összegyűjtött konzultációs íveket. Többféleképpen el lehet juttatni az íveket a gyűjtőpontokra, ezekről részletesen lehet olvasni a kampány oldalán, a 7IGEN.hu-n.

A tegnapi bejelentést követően, kevesebb mint egy nap alatt 6 ezernél is többen jelentkeztek az üres ívek összegyűjtésére. Az aHang és az Egységes Diákfront továbbra is várja minél több önkéntes gyűjtő jelentkezését, de az íveket tegnaptól már postai úton is el lehet juttatni a kezdeményezők számára. A mai napon már meg is érkeztek az első üres konzultációs ívek az ország különböző pontjairól. 

“Már meg sem lepődünk azon, hogy az oktatási reformért indított kezdeményezésünkkel párhzamosan a kormány számára az a legfontosabb, hogy egy újabb olyan intézkedést és intézményt vezessen be, amellyel pontosan a közösségi érdekérvényesítést akarják tovább gyengíteni. Miközben a kormány, a szuverenitási törvény alapján, egy újabb fejezetet nyit a civil társadalom elhallgattatásában, a hatalom saját propaganda fegyverét fordítjuk ellenük. Több milliárd közpénz folyik el propaganda kérdésekre, miközben olyan kérdésekben, mint az ország jövőjét meghatározó oktatás, minden párbeszéd folyamatot ellehetetlenít a kormány.” - hívta fel a figyelmet Szalóki Viktor, az aHang szóvivője. 

Az aHang és az Egységes Diákfront hangsúlyozza, egymillió üres konzultációs ívet fognak összegyűjteni az oktatás mellett és a hazugságok ellen! Nem fogják hagyni, hogy újabb hazugság kampánnyal árasszák el az országot, kiemelik, ezúttal nem lesznek olyan plakátok, hogy “a magyar emberek 97%-a döntött! Nem fogják hagyni! 

Forrás: aHang
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását