2024. június 3. - Klotild

A logisztikai vállalatok jövője: újrahasznosítható műanyag raklapok

A logisztika iparágában a vállalatoknak nem csak hatékonyan, de felelősségteljesen is kell működniük. Ebben a folyamatban az egyik kiemelt téma a raklapok köré épül: milyen típust érdemes használni? Napjainkban egyre több cég dönt amellett, hogy a hagyományos fa raklapok helyett átáll az újrahasznosítható műanyag raklapokra – nem ok nélkül.
2023. november 8. szerda 11:27 - HírExtra

Fenntarthatóság és környezetvédelem

Az egyik legfontosabb érv az újrahasznosítható műanyag raklapok mellett a környezetvédelem és a fenntarthatóság. A fa raklapok gyártása jelentős mértékű vegyszerhasználatot és erdőirtást követel, ami hosszú távon súlyos természeti károkat okoz. 

A visszaforgó plasztik raklapok azonban minimális környezeti hatással rendelkeznek, miután azokat újrahasznosított anyagokból állítják elő, az előállításuk így kevesebb energiát igényel. Csak egy példa: a Schoeller Allibert többutas műanyag csomagolásokat gyártó holland cég termékei 100%-ban újrahasznosíthatók. Így nem termelődik plasztik hulladék, amivel megfelelnek a körforgásos gazdasági megoldások iránti igényeknek.

Hosszabb élettartam és költségmegtakarítás

Az újrahasznosítható műanyag raklapok rendkívül tartósak és ellenállók a környezeti hatásokkal szemben. Ellentétben a fa raklapokkal, amelyek könnyen sérülnek, idővel elrohadnak vagy nedvesség és hő hatására deformálódnak, a plasztik változatok hosszabb, akár több, mint 10 éves életciklussal rendelkeznek. A már említett fenntarthatósági célok elérése mellett ez költségmegtakarítást is eredményez a logisztikai vállalkozásoknak. Egyrészt ugyanis csökken a raklapok cseréjének szükségessége, másrészt alacsonyabbak lesznek a karbantartási költségek.

Márkaépítés

Az üzleti világban a logisztikai vállalatok imidzse szempontjából egyre fontosabbá válik, hogy lépéseket tegyen a fenntarthatóság és a környezettudatosság felé, és mutassanak elkötelezettségét a témában. Az újrahasznosítható műanyag raklapok használatával minderre lehetőségük van, és pozitív üzenetet is sugároznak környezetbarát üzleti gyakorlatukról. Ez az imázs hozzájárul az ügyfelek és partnerek bizalmához, és erősítheti – sőt akár fellendítheti – egy cég hosszú távú üzleti stratégiáját.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását