2023. november 29. - Taksony

Egyre több a rászoruló, de kevesebb az adakozó

A jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben csökken az adományozási kedv, viszont egyre csak növekszik a rászorulók száma.
2023. október 24. kedd 15:33 - HírExtra

A Nagycsaládosok Újpalotai Egyesülete minden lehetséges módon igyekszik kielégíteni a feléjük beérkező igényeket, legyen szó a rendszeres élelmiszerosztásról, gyermekprogramokról,  vagy ruhaadományozásról. Az Egyesület a hozzájuk forduló több mint 200 rászoruló családot próbálja folyamatosan támogatni.

Az egyesület arról híres, hogy a neve ellenére egyáltalán nem csupán nagycsaládosoknak, hanem „kiscsaládosoknak”, egyedülállóknak, időseknek, fiataloknak egyaránt segít - és nem csupán a kerületükben. Egyre többen fordulnak hozzájuk olyanok is, akik ugyan nem a XV. kerületben laknak, ám megszorultak, alapvető élelmiszereket sem tudnak beszerezni.

Az Egyesület nem válogat azok közt sem, akik adományozni hajlandóak, és bárhonnan elfogadnak felajánlásokat, sőt, hisznek az összefogás erejében, és abban, hogy szélesre kell tárni a kapukat, ha sokaknak akarnak segíteni.

Sosem diszkriminálnak sem az adomány adása, sem az elfogadása területén. Így támogatóik közt tudnak mindenféle vallású vagy vallás nélküli, illetve bármilyen politikai hovatartozású felajánló csoportot. magánszemélyt. A lista széles, a Baptista Szeretetszolgálaton át a Tudást és Felemelkedést Alapítványon keresztül a Magyar Élelmiszerbank Egyesületig szervezetek sokasága ajánl fel nekik rendszeresen adományokat, és még így is alig tudják kielégíteni a hozzájuk beérkező igényeket.

Pár napja a szcientológia önkéntes lelkészektől kaptak ismét egy kisteherautónyi adományt, mely tusfürdőt, sampont, pelenkát, továbbá ruhákat, cipőket, iskolatáskákat, könyveket és gyerekjátékokat tartalmazott.

Kapóra jött ez a segítség, mivel az Egyesület a szokásos szombati ételosztása helyett a hosszú hétvége mindhárom napját élelmiszerek és egyéb adományok szétosztásával töltötte a hozzájuk érkező rászorulók között. Továbbá gyűjtenek kezdtek karácsonyi Angyalka programjuk keretein belül mindenféle meglepetést, amelyekkel hagyományukhoz híven a szegényebb sorban élő gyermekek személyes karácsonyi kívánságait teljesíthetik.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását