2023. december 7. - Ambrus

Hasznos információk a műfű ára kapcsán

A műfű manapság igazán népszerű, mivel rendkívül szép és természetes hatású, ehhez pedig minimális törődés társul. Kertbe, erkélyre, teraszra, vendéglátóhelyekre ideális választás. Ugyanakkor nem mehetünk el szó nélkül az anyagiak mellett sem, hiszen a többség elsősorban erre kiváncsi.
2023. október 22. vasárnap 17:14 - HírExtra

A Műfű Shop szakemberei műfű lerakása kapcsán is tudnak segíteni. Annak érdekében, hogy tisztában legyen az anyagiakkal, mindenképp érdemes továbbolvasni!

Milyen tételekből áll a végső ár?

Ha kacérkodik a műfű telepítésének gondolatával, akkor érdemes előzetesen néhány információt összegyűjteni, hogy nagyjából tudjuk, milyen árakkal érdemes kalkulálni. Nem elegendő a kiválasztott mesterséges gyep árát nézni, ugyanis a telepítés költségeit is bele kell számolni a végső összegbe.

Ha nincs ideje vagy kedve hosszan olvasni, hanem minél előbb tudni akar egy körülbelüli árat, akkor eláruljuk, hogy telepítéssel együtt körülbelül 8.890 és 10.890 forintos árral kell számolni négyzetméterenként. Az árat árnyalhatják olyan tényezők, mint például a terület megközelíthetősége, s az aktuális aljzatból, valamint a műfűből származó hulladék mennyisége.

Az árat befolyásoló további tényezők

A szakemberek szerint általánosságban elmondható, hogy minél nagyobb területet szeretnénk befedni műfűvel, annál kedvezőbb négyzetméterenkénti árra számíthatunk. Ha teraszra vagy erkélyre szánjuk a műgyepet, akkor még kevesebb költségre számíthatunk, mert ez esetben a felület enyhén lejt, így nem kell a vízelvezetéssel vagy a rétegrend kialakításával bajlódni. Ekkor a műfű árán kívül a ragasztó árával kell kalkulálni.

Az olcsó műfű tényleg olcsó?

A legegyszerűbb a műfű kiválasztása során pusztán az árat nézni. Ez azonban nem feltétlenül előnyös, hiszen egy olcsó, ámde silány minőségű mesterséges gyep nem feltétlenül éri meg hosszú távon. A prémiumkategóriás műpázsit rövid távon drágának tűnhet, ugyanakkor ha hosszan a jövőbe tekintünk, akkor mindenképp előnyös opció, hiszen az idő múltával is megőrzi szép, élénk színét és az igazihoz nagyon hasonlít. Ellenben az olcsó alternatíva hamar tönkremegy, csúnya lesz. Ráadásul ezek a típusok meg sem közelítik a prémiumkategóriásokat a valósághű látvány terén.

Éppen ezért a minőség kapcsán nem érdemes kompromisszumot kötni. A legjobb, ha több szempontot mérlegelve hozzuk meg a döntést, így nagyobb eséllyel találjuk meg a legjobb ár-érték arányú mesterséges gyepet.

Hogyan lehet spórolni?

Ahogy fentebb is olvashatta, a minőségen nem a legjobb ötlet spórolni. Viszont a telepítést akár maga is elvégezheti, amivel nagyon sokat megtakaríthat. Természetesen ehhez precizitás és ügyes kéz is szükséges, különben csak kárt okoz. A műfű-telepítési útmutató lépéseinek betartásával és gondos munkával viszont csökkentheti a költségeket, és a végeredménnyel is elégedett lesz.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását