2023. szeptember 24. - Gellért, Mercédesz

Minden 5. nap meghal valaki munkavégzés közben

Az áprilisban a EU-OSH, BME és MUFOSZ által megrendezett munkavédelmi konferencián, a munkavédelmi trendek és fejlesztések bemutatása, szabálymódosítások, és pályázati eredmények mellett ijesztő statisztikai adatok is napvilágot láttak. Még mindig rengeteg a munkahelyi baleset és a haláleset, pedig ezek többsége elkerülhető lenne!
2023. június 25. vasárnap 14:24 - HírExtra

A szervezet jelentése szerint bár a munkahelyi balesetek száma tavalyi adatokhoz képest csökkent, de még mindig van hova fejlődni, hiszen átlagosan napi 60 munkahelyi sérülés történik, és sajnos minden 5. napra jut egy haláleset is. (és ezek csak azok az esetek amit a cégek bejelentenek).

A munkavédelmi szakemberek rávilágítottak, hogy a munkabalesetek túlnyomó többsége a szabályok megsértése miatt következik be. Ha a szabálysértések számát sikerülne  csökkenteni akkor ezzel együtt jelentősen csökkene a munkahelyi balesetek és halálesetek száma is.

A hatóságok elkötelezettek a számok csökkentése mellett, ezt bizonyítja a statisztika is: a munkavédelmi hatóság évente több mint 10 000 ellenőrzést, közel 50 000 intézkedést, több mint 1000 tanácsadás végez.

Cégvezetőknek fontos tanulság lehet a fenti statisztika: az emberélet és a munkavállalók egészsége a legfontosabb szempont kell legyen, így kulcsfontosságú a szabályok maradéktalan betartása is , hiszen ezek áthágása nem csak potenciális veszélyforrás, de a kiszabható büntetések miatt a cég profittermelő képességét is visszavetheti.

Miből adódik a szabálysértések többsége? 

A Premium Safety Munka- és Tűzvédelmi Kft. szakemberei is osztják a nézetet, hogy a cégvezetők, sok esetben egyszerűen nincsenek tisztában a szabályokkal, más esetekben pedig meg akarják “úszni” az ezzel járú költségeket és a “nyűgöt”, pedig az ezzel foglalkozó cégek teljesen le tudják venni az adminisztrációs, és szakmai terheket a cég válláról, és az esetleges büntetésekhez képest még költséghatékonyabb is igénybe venni ilyen szolgáltatásokat, az emberélet védelméről nem is beszélve.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását