2024. április 18. - Andrea, Ilma

Hogyan rendezd be a fürdőszobát úgy, hogy minden elférjen benne?

A legjobb ötletek a kis fürdőszobák berendezéséhez.
2023. június 14. szerda 10:15 - HírExtra

De hogyan lehet ezt megvalósítani, ha nincs túl sok helyünk? Íme, néhány ötlet az Easily.hu és a Coolest.hu magazin szerkesztőitől, amelyek segíthetnek a fürdőszoba berendezésében.

1. Használd ki a falakat

A falak nemcsak dekorációra alkalmasak, hanem tárolásra is. Ha nincs elég hely a szekrényeknek vagy a polcoknak, akkor használjuk ki a falakat, és szereljünk fel rájuk akasztókat, fogasokat, kosarakat vagy akár létrákat. Ezekkel nemcsak helyet spórolhatunk, hanem rendet is tarthatunk a fürdőszobában. A törölközők, piperecikkek, WC-papír és egyéb kellékek így mindig kéznél lesznek.

2. Válassz kettő az egyben megoldásokat

Ha nincs elég hely a különálló kádnak vagy zuhanykabinnak, akkor válasszunk olyan megoldásokat, amelyek több funkciót is ellátnak. Például egy térhatároló, ami egyik oldalról vízálló zuhanyfal, a másikról pedig mutatós polcrendszer. Vagy egy szabadon álló kád, ami alatt tárolórekeszek vannak. Ezekkel nemcsak helyet takaríthatunk meg, hanem stílust is adhatunk a fürdőszobánknak.

3. Használj világos színeket és tükröket

A világos színek és a tükrök optikailag növelik a teret és fokozzák a fényérzetet. Ezért érdemes olyan színeket választani a fürdőszoba falaira és bútoraira, amelyek visszaverik a fényt, például fehér, bézs, világoskék vagy pasztell rózsaszín. 

A tükrök pedig nemcsak hasznosak a sminkeléshez vagy borotválkozáshoz, hanem tágítják a látóteret és duplázzák meg a fényt. A legjobb hatást akkor érhetjük el, ha egy nagy tükröt helyezünk el a mosdó fölé vagy az ablakkal szemben.

4. Rendezz be egy mini otthoni irodát

Ha gyakran dolgozol otthonról vagy szeretsz olvasni vagy zenét hallgatni a fürdőkádban, akkor miért ne rendeznél be egy mini otthoni irodát a fürdőszobába? Ehhez nem kell sok hely, csak egy kis asztal vagy polc és egy szék vagy puff. 

Itt elhelyezheted a laptopodat, könyveidet vagy hangszóródat, és élvezheted a fürdőszoba nyugalmát és hangulatát. Persze ügyelj arra, hogy a víz ne érje a készülékeidet, és használj vízálló tokokat vagy táskákat.

5. Legyél kreatív

A fürdőszoba berendezése nemcsak praktikus, hanem szórakoztató is lehet. Ha szereted a filmeket, akkor inspirálódj bátran a mozivászon leghíresebb fürdőiből, és alakítsd ki a sajátodat. Például egy szabadon álló kád, hozzá téglamintás tapéta és egy kellően egyedi zuhanyfüggöny megoldás, és máris olyan lesz a fürdőszobád, mint a Holiday című filmben. 

Vagy ha szereted a természetes anyagokat, akkor válassz olyan bútorokat és kiegészítőket, amelyek fa, bambusz, kő vagy rattan. Ezekkel nemcsak melegséget és hangulatot kölcsönözhetsz a fürdőszobának, hanem egyedivé is teheted.

Reméljük, tetszett ez a cikk, és hasznosnak találtad az ötleteinket. Ha szeretnél még több inspirációt kapni a fürdőszoba berendezéséhez látogass el a fenti weboldalak valamelyikére.

A cikk megírásában közreműködött az Életmód hírek.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását