2023. június 1. - Tünde

A Transformers: A fenevadak kora az újrakezdést jegyében készült

Az új, hetedik Transformers-film minden bizonnyal figyelmen kívül hagyja azt az előző öt Transformers-produkciót, amelyet Michael Bay rendezett, így a franchise teljes újrakezdését jelenti.
2023. május 15. hétfő 15:06 - HírExtra

A Bay távozása utáni hatodik robotos opusz, az Űrdongó már előzményfilm volt, ahogyan A fenevadak kora is az, de úgy, hogy teljesen az eddigi kánon kívül esik, és párhuzamos univerzumba kalauzolja a nézőt. Sebaj, előfordul ilyen a szuperhősös történetekkel is.

A ScreenRant áttekintette, mi most a helyzet. Az új Transformers-vonulat elindításának talán legnagyobb bizonyítéka az új főgonosz, Unicron előtérbe helyezése. A bolygóevő óriáslény már az utolsó Bay-filmben, a Transformers: Az utolsó lovagban is felbukkant: kiderült róla, hogy a Föld az ő maradványai körül alakult ki. Ezzel azonban a széria csapdába jutott, ugyanis Unicron a továbbiakban nem szerepeltethető anélkül, hogy a Föld ne pusztulna el. Kivéve, ha teljesen újrakezdődik a történet egy új Unicronnal. A fenevadak kora előzetese alapján ez az Unicron él és virul, bolygókat eszik, tehát egy másik Transformers-galaxisban járunk, valamikor tíz évvel az első Bay-film sztorija előtt.

A következő beszédes tény, hogy A fenevadak kora az Űrdongó idővonalát követi, tehát a sárga robotról szóló filmmel tényleg reboot kezdődött, aminek története párhuzamosan halad a Bay-filmek sztorijával

Az is nyilvánvaló, hogy ha a Bay-filmek sztárjai, Shia LaBaouf és Mark Wahlberg még utalás szintjén, digitálisan megfiatalított változatban sem szerepelnek a Fenevadakban, akkor tényleg új korszakról van szó.

Ami végképp jelzi, hogy új hajnal pirkad a Transformers-világban: a főszereplők robotpáncélt kapnak, pontosabban multifunkciós exoszkeletont, így ők is teljes értékű harcosként vethetik bele magukat a küzdelembe. A Bay-filmekben nem fordulhatott volna elő, hogy emberszereplők beöltözzenek harci robotnak. Amikor az új világ új főhőse, Anthony Ramos megkapja a páncélját Űrdongótól, ezzel garantálja, hogy intenzívebbek lesznek az összecsapások és a nézők még inkább azonosulni tudnak a robotokkal és az immár kissé robotszerű emberhősökkel.

Forrás: UIP
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását