2024. április 19. - Emma

Száz embert menekített ki Spanyolország

Spanyolország száz embert, köztük több európai és dél-amerikai ország állampolgárát menekítette ki Szudánból - közölte a spanyol külügyminisztérium hétfőn kiadott közleményében.
2023. április 24. hétfő 09:16 - HírExtra

A szaktárca tájékoztatás szerint a spanyol légierő gépe éjszaka hagyta el Szudán fővárosát fedélzetén 30 spanyollal. Rajtuk kívül portugál, olasz, lengyel, ír, mexikói, venezuelai, kolumbiai, argentin és szudáni állampolgárokat szállított Dzsibutiba.
    
Nem minden spanyol állampolgár kérte kimenekítését a spanyol hatóságoktól: vannak, akik önként tovább maradnak Szudánban, mások pedig maguk oldják meg távozásukat a konfliktus sújtotta országból.
    
A védelmi minisztérium közreműködésével végrehajtott művelet sikerének biztosításában összesen kétszáz katona vett részt - hangsúlyozta a közlemény.
    
"A spanyol konvojt nem érte semmilyen incidens" - írta a Twitteren José Manuel Albares spanyol külügyminiszter, aki egyúttal tűzszünetre és a párbeszéd újraindítására szólított fel Szudánban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását