2023. június 1. - Tünde

MSZP: jó az irány, de messze nem elég

Ingyenes öntözés mellett szükség van az aszálykárosultak kártalanítására is! - írja közleményében Harangozó Gábor, az MSZP alelnöke, hozzáteszi, helyes lépés a kormány mai döntése, miszerint idén ingyenes lesz a mezőgazdasági öntözés. Ennél azonban sokkal több segítségre van szüksége a gazdáknak!
2023. április 20. csütörtök 15:19 - HírExtra

Harangozó Gábor közleménye:

"A kormány által meghirdetett 110-130 ezer forintos gabonaárakkal szemben a piaci árak messze az önköltség alatt, 70 ezer forint környékén vannak. Emiatt újra kell számolni a tényleges aszálykárokat. A kormány ugyanis úgy határozta meg a referenciaárakat, ami alapján támogatást kaphatnak az aszálykárosult gazdák, hogy nagyon sokan kiestek a támogatotti körből. Első lépésként ki kellene fizetni az aszálykárosultakat! A támogatás révén biztosítható, hogy a gazdák ne menjenek tönkre. 

A mezőgazdasági termelés egésze súlyos válságban szenved. Elgondolkodtató, hogy a mezőgazdasági árak zuhanása ellenére hogyan nőhetnek még mindig a fogyasztói árak. Egyértelmű, hogy nem szankciós, hanem Orbáni infláció van. A költségvetés gazdagodik a többletadó bevételekből az emberek kárára. Ezért is követeljük az alapvető élelmiszerek 0 százalékos Áfa kulcsát.

Másrészt pedig az ingyenes öntözés biztosítása mellett végre meg kellene valósítani a régóta ígért, de eddig soha meg nem valósult öntözőberuházási programot."

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását