2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Hogyan ne legyél otthonodban a szúnyogok áldozata?

Nyáron az egyik legbosszantóbb és legkellemetlenebb érzés a körülöttünk folyton nyüzsgő szúnyogok és egyéb rovarok jelenléte. Vízparton vagy vízparthoz közeli területeken még nagyobb lehet a megjelenésük.
2023. április 18. kedd 07:18 - HírExtra

A szúnyogféléknek mintegy 3500 faja ismert, ebből Magyarországon is több, mint 50-féle él. A szúnyogok legtöbb fajának nőstény példányai vagy más állatok, vagy az emberek vérét szívják, ezáltal akár fertőzéseket is terjeszthetnek. És akkor még nem is beszéltünk az egyéb rovarokról!

A szúnyogok és az apró repülő rovarok elleni védekezés egyik hatékony módja a szúnyogháló felszerelése nyílászáróinkra otthonunkban. Ennek a sűrű hálónak az a fő feladata, hogy távoltartsa ezeket a kellemetlen betolakodókat az életterünktől. 

A szúnyoghálók típusai

Napjainkban az alumínium szúnyoghálók alkalmazása a legelterjedtebb, hiszen ezek ellenállnak a nagyobb rovarok és rágcsálók bejutási szándékának is. Nemcsak otthonokban működik kiválóan, hanem például az élelmiszeriparban is nagyon praktikus és minden olyan helyen, ahol elsődleges szempont a higiénia.

Léteznek mozgatható és fix szúnyoghálók is, előbbiek nem nyújtanak teljes védelmet, mivel a rögzítési pontok alatt maradhat rés, ahol be tudnak hatolni a kisebb rovarok. Ám megfelelően szakszerű kivitelezéssel ezen a problémán is lehet segíteni.

A fix rovarhálók minden oldalról hatékony záródást tesznek lehetővé, mivel ezek nem mozgathatók, azonban annál jobban garantált a védelem. Könnyen felszerelhetők ezek a típusok és kicsi a helyigényük is, de azt érdemes figyelembe venni a választás előtt, hogy használatuk mellett nem tudjuk az ablakon kirázni a törölgető rongyot takarítás közben és a virágaink meglocsolását is a másik oldalról kell megoldanunk. 

Mi ellen véd a szúnyogháló?

A szúnyogháló a kellemetlen betolakodókat kint tartja, így a fertőzéseket, a viszkető sebeket, a bosszantó hangokat is megúszhatjuk segítségével. A lakásban repkedő legyektől is megvéd minket, az éjszakai pihentető alvást is elősegíti, mivel az ablakot nyugodtan nyitva hagyhatjuk, szellőztethetünk, de az állatkák nem jutnak be. 

A darázs- és méhcsípéstől is megmenekülhetünk a rovarháló felszerelésével, ami akár egészségünkre is veszélyes lehet, mert sokaknál allergiás reakciót okozhat. A szúnyogcsípés kellemetlen tünetei elmúlnak néhány nap alatt ugyan, de senki nem vágyik rá.

Milyen szúnyoghálók közül lehet választani?

A Topredőny ingyenes helyszíni felmérés során segít kiválasztani a számodra legmegfelelőbb szúnyogháló típust. Kiváló tervezésű szilárd, zsanéros és rolós változatok közül döntheted el, melyik passzol az igényeidhez. Mindegyik tesztelve van, anyaguk alumínium, így a kitűnő strapabíró képességük és a tartósságuk is szavatolt.

Ha még komolyabb megoldásban gondolkozol nemcsak a nemkívánatos rovarok tekintetében, hanem a túlzott napsütés is zavaró tényező, akkor választhatsz redőnnyel kombinált szúnyoghálót is. A kettőt egymástól függetlenül is tudod használni, ezért felszerelésük rendkívül praktikus megoldás.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását