2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A jövő nagy innovátorai

Száz zseniális ifjú innovátor dolgozta ki kiemelkedő természet-tudományos, ill. műszaki projektjét a 32. Országos Tudományos és Innovációs Olimpia második fordulójában.
2023. április 12. szerda 13:08 - HírExtra

Az Országos Tudományos és Innovációs Olimpia a diákok kreativitásának és innovációs képességeinek elismerése. A verseny célja, hogy felhívja a figyelmet a tudomány és a technológia fontosságára, valamint ösztönözze a fiatalokat, hogy az élet minden területén hasznosítsák tudásukat és kreativitásukat. A 2022/2023. évi Országos Tudományos és Innovációs Olimpiára 218 fiatal jelentkezett. Az első értékelés során a második fordulóba jutott fiatalok szakmai interjúkon vettek részt, melyen a zsűritagok részletesen megismerkedtek a hozzájuk beosztott 5-7 pályázattal, a készülő prototípusokkal, ill. modellekkel. 

A fiatal tudósjelöltek a műszaki és természettudományi területeken végzett tudományos munkájukat április 3-ig nyújtották be, összesen száz fiatal, 67 pályaművet dolgozott ki. Az akadémikusokból, professzorokból és gazdasági szakemberekből álló bírálóbizottság májusig meghozza döntését a döntőbe jutó pályázatokról. Az OTIO második fordulójában résztvevő diákok bebizonyították, hogy a jövő innovációi már most a fiatalok kezében vannak.

A döntőre, mely egy kétnapos nyilvános bemutató, 2023. június 2-án és 3-án a BME Q épületében kerül sor, amelynek keretében a kiválasztott diákok bemutathatják kutatásaikat és projektjeiket a zsűrinek, valamint a látogatóknak. Június 2-án, a döntő első napján a Magyar Innovációs Szövetség várja a középiskolás osztályokat, hogy részt vegyenek a fiatalok által bemutatott ötletek és kutatások lenyűgöző világában.

A szakemberekből álló zsűri a két nap folyamán újból értékeli a diákok munkáit és eredményeit, hogy az interjúk után kiválasszák a nyerteseket. A díjkiosztó ünnepséget 2023. június 3-án tartják a Kopaszi-gáton, az ÖbölHáz Rendezvényközpontban, ahol az ország legtehetségesebb diákjai kapnak majd elismerést.

A 32. Országos Tudományos és Innovációs Olimpia, a kulturális és innovációs miniszter fővédnöksége mellett, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával, az NKFI Alap finanszírozásával valósul meg. 

Forrás: Magyar Innovációs Szövetség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását