2024. március 19. - József, Bánk

Egyre bővül a lista, kik ihlették Nicolas Cage Dracula-alakítását

Napjaink egyik legalaposabb színészének tartják Nicolas Cage-et, aki minden szerepére kínos körültekintéssel készül fel. Legújabb filmjében, a Renfieldben Dracula grófot alakítja, és nem rejti véka alá, honnan merített ihletet.
2023. március 28. kedd 14:34 - HírExtra

Korábbi interjúiban elárulta, hogy sorra megnézte a legfontosabb vámpírfilmeket, és a legjobb példaképeket választotta magának: Max Schrecket a Nosferatuból, Lugosi Bélát az amerikai draculás filmekből, a vérszívót játszó klasszikus angol színészek közül pedig Christopher Lee-t. 

A modern feldolgozások közül a Cage nagybátyja, Francis Ford Coppola által rendezett Dracula vitte el a prímet, itt Gary Oldman fenomenális az erdélyi gróf szerepében. Ám ihletőnek bizonyult Anne Bancroft is a Diploma előtt csábító szépasszonyaként, az ő hangja az örök manipulátort idézte Cage számára. A színész azonban sokat köszönhet édesapjának, August Coppolának is, tőle a fölényesen lenyűgöző intelligenciát kölcsönözte a szerephez.

Aki azt hinné, hogy Cage ihletforrásai ezzel már kimerültek, nem is tévedhetne nagyobbat. Legújabb, a JoBlónak adott exkluzív interjújában elárulja, hogy nem csupán a filmélményeknek és az interperszonális kapcsolatoknak köszönhetően tudott gazdagon árnyalt vámpírfigurát felépíteni, de az állatvilág is a segítségére volt. „Ki akartam domborítani Dracula állati jellegét azzal az állapottal szemben, amikor úgynevezett emberformát ölt – magyarázza Cage. – Amikor a démon átveszi fölötte a hatalmat, kiütközik belőle az állat, s ez leginkább két csúcsragadozóra emlékeztet: a nagymacskákra és a kígyókra.”

A kígyópárhuzam már csak azért is indokolt, mert a Renfield Draculájának több fokozatban működik a fogazata. Alapjáraton a vámpírfogak a helyükön vannak, ám ha gazdájuk dühbe jön, előrébb nyomakodnak, vérszíváshoz pedig teljesen kitolja őket, akár a mérgeskígyók.

Ha már a fogaknál tartunk, az is kiderült, hogy Cage vámpír-műfogakat viselt, de nem csak akkor, amikor vette a kamera, hanem folyamatosan, amíg a helyszínen tartózkodott, azaz nem szállt ki a karakterből. A műfogakat aztán digitális trükkel megnövesztették azokban a jelenetekben, ahol Dracula elszabadul.

A Renfield főhőse a vámpír meggyötört asszisztense (Nicholas Hoult), aki mindaddig nem tudja, hogyan szabaduljon főnöke nyomasztó uralma alól, mígnem találkozik egy agilis rendőrnővel (Awkwafina), akinek fő célja a város legnagyobb bűnszövetkezetének felszámolása. 

Forrás: UIP
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását