2024. március 19. - József, Bánk

Az egészségedre is vigyáznak az okosórák

Az elmúlt években forradalmi változások következtek be az órapiacon, ugyanis megjelentek az okosórák, amelyek pillanatok alatt hatalmas népszerűségre tettek szert. Elterjedésüket az is segítette és segíti, hogy szinte bármilyen árkategóriában megvásárolhatók, így azoknak is van esélyük a megszerzésére, akik kevesebbet szánnak rájuk, azonban a drága darabok is viszonylag könnyen elérhetőek.
2023. március 24. péntek 14:21 - HírExtra

Sokan azt jósolták, hogy ezzel a hagyományos órák lassanként el fognak tűnni, ez viszont nem következett be, mivel a két típus békésen megfér egymás mellett.

Mit tudnak az okosórák?

Az Órashop.hu okosórái rendkívüli funkciókkal rendelkeznek, mely által többet tudnak, mint hagyományos társaik. Az okos változatok legtöbbször jelzik a bejövő hívásokat, üzeneteket, közösségi oldalak üzeneteit, sőt vannak olyan modellek is, melyekkel telefonálni is tudunk, illetve válaszolhatunk az üzenetekre is. 

Ezenkívül a nap folyamán folyamatosan monitorozzák testünk különböző funkcióit, például a pulzusszámot, a véroxigénszintet, stressz-szintet, figyelik és kielemzik az alvást, valamint a fizikai aktivitást. Beállíthatóak a különböző edzésformák, ezáltal ki tudják elemezni az edzés erősségét, minőségét és a test teljesítőképességét. Számolják a lépéseket, észlelik a magasságot.

Különböző hasznos és szórakoztató funkciókkal is rendelkeznek: tudsz rajtuk zenét hallgatni, stoppert használni, beállíthatsz ébresztést, zseblámpát tartalmaznak, amivel megkeresheted a telefonodat, és egyes típusok NFC-vel is rendelkeznek, így fizetésre is alkalmasak.

Honnan származnak az okosórák?

Ami korábban a sci-fi filmek egyik kitalált kelléke volt, az mára már a valóság! Az első ilyen szerkezeteket már az 1940-es években megrajzolták, mégpedig a képregényhősök csuklójára. A 80-as években a valóságban is elkezdték a fejlesztést, azonban még a 2000-es években is csak szűk réteg számára váltak elérhetővé. 

Az igazi áttörést a 2010-es évek hozták, pontosabban a fitneszkarkötők oldaláról érkezett a hatalmas igény, ami magával hozta az újabb és újabb funkciók kifejlesztését. Ettől kezdve szinte minden márka gőzerővel dobálta piacra az újabb és újabb modelleket, de még a régi márkák is beáldozták egy-egy modelljüket az okosórák oltárán, például a Casio a G-Shock-ot.

Okosóra vagy hagyományos vekker?

A hagyományos órák azonban továbbra is nagyon népszerűek, ennek az az oka, hogy ezek többek között divatékszerként is funkcionálnak, másrészt pedig a klasszikus márkás darabok továbbra is presztízst adnak a viselőjének. 

Megjelent egy új réteg a piacon, akik korábban nem viseltek órát, az okos típust legfőképpen ők vásárolják, míg a klasszikus vekkerek rajongói, valamint a divatórák kedvelői maradtak a kedvelt típusuknál, így aztán jól megfér egymás mellett az okos és a hagyományos.

Az okosórák megkönnyítik az életet azzal, hogy vigyáznak az egészségünkre, egyszerűbbé teszik a kommunikációt és a társas kapcsolatokat, segítenek kikapcsolódni, hasznos funkciókat kínálnak, valamint figyelemmel kísérik és kielemzik edzésünket, napjainkat.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását