2024. április 27. - Zita

Kiállítják Koncz Zsuzsát

Koncz Zsuzsa németül, Koncz Zsuzsa első albuma, Koncz Zsuzsa fellépő ruhái, és kitüntetései... A fotókat, lemezborítókat, plakátokat és különböző relikviákat rajongói és barátai gyűjtötték össze az énekesnő életmű-kiállításához.
2008. május 7. szerda 11:22 - Hírextra

A rajongók még a művésznő védjegynek számító hosszú hajából is láthatnak egy tincset, amit 1998-ban vágatott le.

- Elég hosszan nem voltam itthon, és amikor visszaérkeztem, akkor vártak tulajdonképpen ezzel a dologgal. Pár nappal ezelőtt eljöttem, megnéztem az előkészületeket, és a nagy ütő először akkor állt belém – mondta a művésznő.

Koncz Zsuzsa 1962-ben lépett először színpadra a „Ki mit tud” vetélkedőn. Hogy rajongótábora azóta sem apad, talán annak köszönhető, hogy - ahogy a megnyitón is elhangzott - igazodási pontnak tartják a világban.

- Azt gondolom, hogy egyrészt ez nagyon megható, másrészt pedig nagy felelősség. Én azt gondolom, hogy ennek meg kell felelnie az embernek, ha úgy tetszik. És én ráadásul olyan természet vagyok, aki nem szeret csalódást okozni, úgyhogy ez azért egy komoly dolog a vállamon, de viselem nagyon nagy örömmel és büszkén.

Koncz Zsuzsának összesen 36 lemeze jelent meg, köztük öt németül. Emellett a kortárs magyar zenei élet összes ismert zenekarával énekelt: így az Illéssel, a Metróval, a Fonográffal és az Omegával is.

- Egy ilyen hosszú pályának több fordulópontja van. Van egy első lemez, ami nagyon fontos, van egy második, ami az első igazi nagy siker, mondjuk így: az áttörés. Van egy következő nagylemez, ami egyfelől nagy siker, másfelől kudarc, mondjuk azzal, hogy betiltják.

A rajongóknak már nem kell sokáig várnia, ugyanis Koncz Zsuzsa hamarosan ismét stúdióba vonul, és az énekesnőnek talán még idén megjelenik 37. lemeze. Természetesen eddig megszokott szerzőtársai közreműködésével.

- Bródy János nélkül én azt gondolom, hogy nem elképzelhető, Tolcsvay Laci, vagy Lerch Pisti, vagy Cipő, vagy Horváth Attila.

Az örök szerzőtárs, Bródy János is csak ámult-bámult a rég nem látott tárgyak és plakátok láttán. Azt mondta, Koncz Zsuzsa idén kapott Kossuth-díja azt jelenti, hogy a rock-zenészek is végre megbecsült tagjai a magyar kulturális életnek.

- A könnyűzene és a szórakoztató showbiznisz világában nagyon sokféle sztár van. Vannak hirtelen feltűnő, hirtelen kihunyó, átvonuló sztárok, de hát van néhány állócsillag is, amelyek mindig ugyanott vannak, mindig ugyanúgy világítanak, és mindig biztonsággal mutatnak utat, amikor az ember egy kicsit elbizonytalanodik.

Hiába faggattuk, az új albumról Bródy János is csak annyit árult el, hogy méltó folytatása lesz Koncz Zsuzsa eddigi pályájának.

Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását