2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Nincs kikacsintás a Dungeons & Dragons-moziban

Bevett szokás az asztali szerepjátékokból készült filmekben, hogy a történet hömpölygése közben ki-kikacsintanak a nézőkre, megmutatva a játékosokat, akik a fiktív hősöknek drukkolnak a való életben, ez azonban nem mindig sül el jól.
2023. február 27. hétfő 12:28 - HírExtra

 A Dungeons & Dragons: Betyárbecsület alkotói ezért nem alkalmazták ezt a fogást. „Egy ponton felmerült, hogy mi is átmegyünk metába, de aztán elvetettük az ötletet – mondta az IGN-nek John Francis Daley, a film egyik forgatókönyvíró-rendezője. – Nem akartuk megbontani azzal a D&D egységes világát meg a film ritmusát, hogy hirtelen átrántjuk a nézőt a valóságba, és megmutatjuk a srácokat, amint játszanak. Ez nem a Jumanji.”

„Hatalmas léptékű alternatív univerzumot alkottunk, és szűkítette volna a perspektívát, ha kikacsintunk, hogy hohó, ez csak játék ám. Ha már egyszer átköltözünk egy másik világba, úgy korrekt, hogy ott is maradunk, amíg pereg a film” – tette hozzá Jonathan Goldstein, a másik forgatókönyvíró-rendező.

Az alkotók elmondták, hogy hűségesen leképezték a Dungeons & Dragons világát, nehogy csalódást okozzanak a rajongóknak, de a látványos akciókat illetően kicsit azért eleresztették a képzelőerejüket, hogy a fantasymozik követelményeinek is megfeleljenek. 

A Dungeons & Dragons: Betyárbecsületben Chris Pine és Michelle Rodriguez viszik a prímet a tolvajok és kalandorok élén, akik egy elveszett ereklye nyomába erednek, és persze gonosz ellenfelekbe futnak bele. A főgonoszt Hugh Grant alakítja.

Forrás: UIP
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását