2024. április 19. - Emma

10 film, amit legalább egyszer látnod kell!

Ugyan még nagyon kellemes odakint az időjárás, és ha időnk engedi, sok időt töltünk a szabadban, azonban hamarosan beköszöntenek, a hűvösebb, szürkébb napok, amikor jól esik bekuckózni a lakásba. Kevés jobb időtöltés van ilyenkor, mint leülni egy igazán lebilincselő film elé, és átadni magunk az élvezetnek.
2022. október 9. vasárnap 12:58 - HírExtra

Minden évben újabb és újabb alkotások jelennek meg a mozikban, vannak azonban olyan filmek, amelyek kihagyhatatlannak számítanak, ha valaki rajong a klasszikusokért. Ebben a cikkben olyan filmeket mutatunk be, amelyeket mindenkinek muszáj legalább egyszer látni az életben. 

1. A faun labirintusa

Guillermo del Toro különleges hangulatú filmjében a valóság és mesevilág szervesen összemosódik. A spanyol polgárháborút követő, nyomasztó időszakban játszódó történet során, egy ártatlan kislány a saját fantáziavilágába menekül, mely legalább annyi veszélyt tartogat számára, mint a rideg valóság.

2. Száll a kakukk fészkére

A sztori Ken Kesey regénye alapján készült, amely egy elmegyógyintézetben játszódik. A börtön helyett McMurphy ide záratja be magát, végül azonban rájön, hogy hiába nem a rácsok mögött van, itt sem lehet igazán boldog. Egy olyan világba nyerünk betekintést, ahova csak kevésszer nyílik alkalmunk.

3. A remény rabjai

Andy Dufresne, bankár, aki tagadja, hogy kettős gyilkosságot követett volna el. Mivel életfogytiglani börtönre ítélték, gyorsan meg kell ismerkednie az amerikai börtöni élettel. Ő azonban nem törik meg könnyen, elnyeri az őrök kegyét, lehetőséget kap arra, hogy az ottani könyvtárat fejlessze. Fontos üzenete van a filmnek, hiszen bemutatja, hogy nem kell feladni, nehéz helyzetben is meg lehet találni az egyes dolgokban a szépséget.

4. Tizenkét dühös ember 

A 12 dühös ember, egyszerre izgalmas detektív történet és kőkemény dráma, mely a képernyő elé szegezi a nézőt. Az idő előrehaladtával, a kételyeket ébresztő bizonyítékok mellett, felszínre kerülnek az esküdtek személyes drámái, valamint az egymással és az üggyel kapcsolatos előítéleteik is.

5. Isten városa

Rio de Janeiróban  járunk. Az ottani nyomornegyedben élő szegények mindennapjaiba nyerünk betekintést. Két fiút láthatunk felnőni, akik közül az egyikükből fotós, a másikból pedig drogdíler lesz. Az Isten városa azonban nem egy vagy két személy, hanem maga a hely. Ez egy hatvanas évek években elkezdett, szegények számára épült városrész, amely alig húsz év alatt az egyik legveszélyesebb városrésszé vált. 

6. Harcosok klubja

David Fincher korszakalkotó filmje, egy egész generáció egzisztenciális válságának és lázadásának, izgalmas története, melyet olyan kiváló színészek alakításai tesznek feledhetetlenné, mint Edward Norton, Brad Pitt és Helena Bonham Carter.

7. Erin Brockovich, zűrös természet

Julia Roberts személyesíti meg Erint, akinek az USA egyik legjelentősebb és legnagyobb kártérítési perét sikerült megnyernie a károsultak nevében. Az igaz történet alapján készült film, Julia Roberts és Albert Finney hihetetlenül szórakoztató párosa miatt is emlékezetes! 

8. Forrest Gump

Savannah város egyik buszmegállójában egy igen különös mesemondó tölti az idejét. Forrest Gump ott volt a focipályákon, a harctéren, az elnökök klubjában, szinte mindenhol, egészen addig, amíg meg nem pihent egyetlen igaz szerelme karjai között. 

9. Amerikai szépség

A filmszatíra egy átlagos negyvenes férfival foglalkozik, aki halálát követően beszámol az egyhangú életének utolsó pár hetéről. Kiderül, hogy mennyire fontos minden napot megélni, hiszen nem tudhatjuk, hogy melyik nap az utolsó. 

 10. A szakasz

Chris Taylor Vietnámba megy harcolni egy olyan ügyért, amelyről azt hiszi, hazáját és Vietnám felszabadítását szolgálja, azonban harc közben, megismeri a háború és az emberek igazi természetét.

Ezek a klasszikusok azok, amelyek kihagyhatatlan filmnek számítanak a mai világban. Bármelyiket választja az ember, garantáltan élvezni fogja a történetet. 

Kép: Pexels.com

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását