2024. március 29. - Auguszta

A 2023-as év legígéretesebb videojátékai minden platformra

Ebben az évben is rengeteg olyan videojátékkal kápráztatnak el bennünket a gyártók, amelyeknek már most hatalmas sikerük van. Ahogy az szokott lenni, ezúttal is több olyan van, ami sajnos a várakozások ellenére sem jelenik meg idén. Most azokat a változatokat szedtük össze, amelyek ha még nem, de hamarosan valószínűleg tarolni fognak a piacon. Nem is akarjuk tovább húzni az időt, lássuk 2023 legjobban várt videojátékait!
2023. február 26. vasárnap 09:09 - HírExtra

Videojáték piac idén

Ha eddig azt gondoltad, hogy ebben az évben nem lesz miből válogatnod, akkor nagyot tévedtél. A videojáték piac 2023-ban is virágzik, a gyártók igyekeznek a lehető legnagyobb újdonságokkal előrukkolni. Itt van például az Atomic Heart, valamint a nagy sikerű Hogwarts Legacy egyaránt. Utóbbi alig pár napja látott napvilágot, de már most úgy tűnik, hogy ez lesz az év legnagyobb dobása.  2023-ban is bőven lesz tehát mivel játszanod!

Atomic Heart

Az Atomic Heart egy nemrég megjelent, BioShock játékra hajazó fegyverekkel felszerelt, brutális robotokkal kiegészített videojáték. Emellé hozzájön a posztszovjet időszakot idéző látványvilág, ami szinte mindenkit azonnal lenyűgözött, akit kicsit is érdekel ez a világ. A kiadó kapcsán volt egy kis félreértés, ez a probléma azonban kicsit sem látszik meg a kiadott változaton. 

Igazán izzasztó harcok, változatos képességek várnak mindenkit ebben az igazán egyedi megvalósításban. Az Atomic Heart kapcsán a készítők sok inspirációt gyűjtöttek a Prey, valamint a Fallout-játékokból, a végeredmény pedig magáért beszél. A február 21-ei premierrel azonnal belopta magát a rajongók szívébe és folyamatosan tör elő az újdonságok sikerlistáján. 

Hogwarts Legacy

Mondani sem kell, hogyan és miért lett azonnal siker a Hogwarts Legacy. A Harry Potter univerzumban játszódó szerepjáték premierjét már többször elhalasztották, de február elején végre sikerült bemutatni. Ebben felfedezhetjük Roxfortot, különféle varázslényekre pattanhatunk, illetve természetesen a seprűn való repkedést is kipróbálhatjuk. 

A játékban jelen vannak a részletes karakter-testreszabási lehetőségek, a RPG-elemek, illetve az opcionális küldetések, célok. A választható párbeszédek pedig még jobban feldobják az amúgy sem unalmas és egyszerű videojátékot. A készítők tudták, hogy hatalmas siker lesz, így igyekeztek a lehető legvarázslatosabb világot létrehozni, ami végül sikerült. Február 10-től varázsol el bennünket és akár PC-n, akár Xbox Series X/S konzolon, de még PlayStation 5-ön is kipróbálhatjuk a régóta várt Harry Potter játékot.

Suicide Squad: Kill the Justice League

Másik nagy sikerű videojáték erre az évre májusban jelenik meg, amely nagy eséllyel lesz az egyik legsikeresebben 2023-ban. A Suicide Squad körül sokáig nagy csend volt, viszont végre sikerült megjelenési dátumot közzétenni a szuperhősös változathoz. Ebben rögtönzött Öngyilkos Osztagként intézhetjük majd el az agymosott Igazság Ligája csapatot. 

Amit eddig tudni róla, hatalmas adrenalin bombának ígérkezik. Ezt fűszerezték meg egy kis fekete humorral, valamint annál is több szarkazmussal. A változatos képességekkel felszerelt karakterekkel izzasztó harcokon vehetünk részt. 

Dragon Age: Dreadwolf

A Dragon Age talán az egyik idei évben legjobban várt szerepjáték. Ezzel kapcsolatban viszont még elég kevés információ látott napvilágot, nem igazán szivárgott ki semmi a videójátékról. A legújabb epizód az Inquistiont követően veszi fel a fonalat, viszont nemcsak új helyszíneivel, hanem az előző részek tájaival is találkozhatunk. Az új főgonoszt is kapunk, aki nem más, mint Varric Tethras. Nem véletlenül várja mindenki kíváncsian a 2023-as programot, a Deadwolfot. 

The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2

A Nintendo Switch kapcsán van egy kötelezően megvásárolandó 2023-as videojáték, ez pedig a The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2, amely a hatalmas elismerésnek örvendő első rész folytatása. A kritikusok imádják, hiszen nagy hatással volt a nyílt világgal rendelkező játékok műfajára. A Nintendo saját alkotása lekörözte a The Witcher 3-at is, ami azért nem kis teljesítmény. 

Az első rész tavalyi több mint 28 példányban kelt el, a második rész pedig már akkor az egyik legjobban várt program volt. Sajnos a Nintendo bejelentette, hogy elhalasztja a premiert és csak 2023 tavaszán jelenik meg a folytatás. Az eredeti történetben a főhös Link, aki 100 év alvás után amnéziával ébred fel. Ezzel együtt fedezhettük fel a Calamity Ganon uralma alatt tartott területet, Hyrule-t. Az egyedisége az volt, hogy saját sorrendben haladhattunk, nem kellett semmilyen listát követni, szabad kezet kaptunk benne. A második részben valami hasonló vár ránk, viszont itt már a levegőt is lehetőségünk lesz felfedezni.

Ahogy látszik, sok olyan videojáték kerül idén a boltok polcaira, amelyeket korábban valami ok miatt nem mutattak be. Most végre ismét új dolgokat várhatunk, hiszen 2023-ban bőven akad olyan program, amellyel órákat tölthetünk majd el. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását