2024. április 27. - Zita

Jávor: a tiltakozó tanárok megbüntetéséhez kéri EU-s partnerei segítségét a kormány

Jávor Benedek, a Párbeszéd uniós tanácsadója, volt európai parlamenti képviselő Facebook bejegyzésben írt a magyar kormány és a pedagógusok közt folyó háború újabb frontvonaláról.
2023. február 23. csütörtök 11:01 - HírExtra

Jávor Benedek bejegyzése (részlet)
 

"Van, amikor elkél az európai segítség a Fidesznek: a tiltakozó tanárok megbüntetéséhez kéri EU-s partnerei segítségét a kormány!

Ha valaki azt gondolta, hogy a cinizmusnak van határa, akkor most itt a bizonyíték, hogy Magyarországon mindig van lejjebb. A brüsszeli magyar EU-s Állandó Képviselet körlevélben kérdezi az európai tagállamok szakdiplomatáit, hogy vajon más országokban felelősségre vonhatók-e a tanárok ha sztrájkba lépnek, és hogyan, ki büntetheti meg őket ezért? Mindezt, cinikus, álszent módon - az egyébként a tanárokkal együtt tiltakozó - diákok jogainak sérelmére hivatkozva, és természetesen a LEHETŐ LEGSÜRGŐSEBBEN! 

A cél ugyen nem kérdés, a Fidesz hatalomgyakorlásának szokásos, Kim Lane Scheppele által találóan Frankenstein-kormányzásnak nevezett jellegzetességét érjük itt tetten. Ennek lényege, hogy összebogarásszák a különböző európai jogrendekből azokat a passzusokat, amelyek a politikai céljaikat szolgálják, ezeket kiragadják eredeti jogi környezetükből, és az - önmagukban ártalmatlan - darabokból egy jogi szörnyszülöttet varrnak össze, amely alapvető állampolgári, munkavállalói vagy politikai jogokat sért, de minden elemére külön-külön rá lehet fogni, hogy az más európai országokban is működik. Régebben ezt a munkát még elvégezték a kormányzati agytrösztök. Mára azonban annyira leépült az egész kormányzati igazgatás, hogy már a szörnyeteghez szükséges darabok összevadászása se megy nekik, azt is az EU-s partnerektől kérik, akikkel egyébként elszánt háborúban állnak. 

Arra viszont ez alapján a levél alapján biztosan számíthatunk, hogy a kormányzatban készül egy törvénymódosítás, ami szigorúan büntetni fogja majd a sztrájkoló tanárokat. Jelen pillanatban azon dolgoznak, hogy azt minél jobban meg tudják majd védeni a várható EU-s kritikáktól. Már feltéve, hogy más országok állandó képviseletei hajlandók asszisztálni ehhez a gyalázathoz.

Az már csak hab a tortán, hogy a levelet a magyar ÁK szociális, roma és felzárkóztatásügyi attaséja jegyzi. Ez neki a feladata. Az oktatás teljes szétverése, lezüllesztése ellen tiltakozó tanárok megfélemlítésében való részvétel. Ez jelenti a Fidesz számára a szociális, roma és felzárkóztatásügyet."

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását