2024. április 19. - Emma

4 konyhai trükk, amit meg kell tanulnod

Kezdő háziasszonyként, de akár több évtizedes rutinnal a hátunk mögött is, sokat segíthetnek a profiktól ellesett praktikák, amelyek gyorsítják vagy megkönnyítik a konyhai munkát.
2022. december 28. szerda 10:22 - HírExtra

A Borsdaralo.hu gasztromagazin segítségével készült cikkünkben 4 olyan konyhai trükköt mutatunk be, amiket mindenkinek érdemes megtanulni. Lássuk, melyek ezek!

A rizs főzési idejének csökkentése

A rizs főzési idejét jelentősen lehet csökkenteni, ha a főzés előtt beáztatjuk. Az áztatás első lépése a rizs megmosása, ezt követően 30 percig áztassuk vízbe a rizsszemeket. Az idő leteltével a szokásos módon főzzük meg a rizst.

Fokhagymapucolás egyszerűen

A fokhagymapucolás pillanatok alatt elvégezhető, ha ismerjük a trükkjeit, nézzük a legegyszerűbbet. Sokan még mindig ódzkodnak a mikrohullámú sütő használatától, míg mások kimondottan vadásszák a mikrós recepteket, valamint trükköket. 

Nem sokan tudják, hogy ez a hasznos konyhai gép, a fokhagymapucolás során is a segítségünkre lehet. Nem kell mást tenni, mint 10 másodperce a mikróba helyezni a gerezdeket, ezt követően különösebb erőfeszítés nélkül, lehúzhatjuk a héjukat.

A krumplipüré helyes felmelegítése

Előfordulhatnak olyan esetek, hogy melegíteni kell a kész krumplipürét. Elsőre talán nem tűnik olyan lényegesnek ez a mozzanat, de ha nem szentelünk rá kellő figyelmet, akár ki is száríthatjuk a korábban még tökéletes állagú krumplipürét.

Ne használjuk erre a célra a mikrót, helyette lassú tűzön, folyamatos, de óvatos kevergetés mellett, kevés vaj és forró tej hozzáadásával melegítsük fel a pürét!

Az amerikai palacsinta sütésének trükkje

A megfelelő sütési hőmérséklet kulcsfontosságú, ha igazán szép, magas amerikai palacsintát szeretnénk sütni. Melegítsük elő a serpenyőt, az edény legyen forró, így a hő hatására szépen megemelkedik majd a palacsinta tésztája.

Arra ugyanakkor figyeljünk, hogy ne vigyük túlzásba a serpenyő előmelegítését, mivel könnyen odaéghet a palacsinta, a belseje pedig annak ellenére is nyers marad, hogy a külseje már megégett.

Bízunk benne, hogy sikerült néhány hasznos tanácsot adnunk. Ha tetszett a cikkünk, oszd meg ismerőseiddel is!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását