2024. április 20. - Tivadar

A patyolattiszta otthon egészségtelen?

Brit vegyészek arra figyelmeztetnek, hogy túl sok vegyszert használnak az emberek otthonuk tisztán tartására. Ráadásul a forgalomba kerülő anyagok egyre nagyobb koncentrációban készülnek.
2007. május 6. vasárnap 14:03 - Hírextra
A háziasszonyok a lakás minden területén más tisztítószerrel dolgoznak, így a káros anyagok hatása összeadódik. A sokféle tisztítószer rendszeres használata akát többet is árthat az egészségnek, mint ammennyit a baktériumok elpusztításával lehet nyerni - olvasható a Vasárnap Reggelben.

A fertőtlenítők hipót tartalmaznak, amely erősen irritálja a szemet, az orrot és a tüdőt. A légrissítő spray-k formaldehiddel készülnek, amely az Egészségügyi Világszervezet szerint rákkeltő és allergén. A lefolyótisztytók használata során felszálló gőz károsíthatja a májat és tüdőt, valamint a mosogatószerekben található zsíroldó a bőrről is leoldja a zsírt, melytől kiszáradhat és irritáció léphet fel.

Modern tisztítószerek helyett természetes anyagokat kellene használni, például citromlevet, sót és ecetet. Ezek nem károsak ,és segítségükkel nagyanyáink is tisztán tudták tartani háztartásukat - olvasható a lapban.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását