2024. április 24. - György

MSZP: Orbán magára hagyta az embereket

Pusztít Orbán megszorító politikája: a magyarok 69 százaléka nem érzi magát anyagi biztonságban - írja hétfői közleményében az MSZP.
2022. november 7. hétfő 14:08 - HírExtra

Az MSZP közleménye:

"Megszorítások, adóemelések, elértéktelenedő fizetések és nyugdíjak, brutális drágaság és óriási költségvetési hiány – mindez azt jelzi, hogy az Orbán-kormány képtelen kezelni a válságot és magukra hagyta a bajba került embereket. A Portfolio megbízásából készült kutatás is ezt igazolja: a magyarok 40 százaléka egyik hónapról a másikra él, a lakosság 69 százaléka pedig nem érzi magát anyagi biztonságban.

És mit reagál erre a Fidesz-kormány? Kezdeményezi, hogy emeljék az MNB elnökének 5 milliós fizetését! Ez alávaló cinizmus!

Orbán Viktor és a kormány semmit sem tesznek, csak tétlenül várják a szerdán esedékes újabb brutális inflációs adatokat! Ehhez nem kell sokmilliós fizetés!

Az MSZP éppen azért dolgozta ki a RezsiSTOP programját, mert ez azonnali segítséget nyújthat a családoknak, nyugdíjasoknak, vállalkozásoknak és az önkormányzatoknak. 

Itt az idő, hogy Orbán Viktor és a Fidesz végre megértse: segítség kell az embereknek! Az MSZP ezért kezdeményezi, hogy csökkenjen az alapélelmiszerek áfája 0 százalékra, a RezsiSTOP keretében a 12 forintos paksi áramot adják annyiért, amennyibe az kerül, csökkenjen a lakossági rezsi adója 5 százalékra, vonják vissza a rendszerhasználati díjak emelését, legyen egy garantált energetikai alapszolgáltatás, legyen!"

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását