2024. május 25. - Orbán

Távozzanak az egyetemi kuratóriumokból a fideszes miniszterek!

A jelenlegi gazdasági és szociális válságban különösen visszatetsző, hogy hivatalban lévő miniszterek és más állami vezetők milliós fizetést vesznek fel az egyetemi kuratóriumi tisztségükért is, miközben miniszteri, államtitkári és egyéb javadalmazásában is részesülnek - írja a Jobbik.
2022. október 26. szerda 12:30 - HírExtra

Dr. Brenner komolam közleménye:

"Emlékeztetnék mindenkit, hogy amikor a magyar egyetemi világ 80 százalékát alapítványi fenntartásba forgatták át érdemi egyeztetés nélkül, egyértelműen tiltakoztunk az ellen, hogy hivatalban lévő fideszes miniszterek, államtitkárok és a fideszes holdudvar megmondóemberei kerüljenek be a testületekbe. Nekünk, hazánk felelős konzervatív pártjában, érték az egyetemi autonómia, ahogy azt jelentéstevőként meg is fogalmaztam az Európa Tanács 47 tagállamának szóló nagy többséggel elfogadott Brenner-jelentésben.

Még azt a módosító indítványomat is lesöpörte a Fidesz parlamenti többsége, amelyet minden egyetem esetében benyújtottam arról, hogy "ex officio", tehát hivataluknál fogva automatikusan kerüljenek be a kuratóriumokba a megválasztott egyetemi vezetők, hallgatók. Ráadásul, mint ismeretes, az egypárti túlhatalmat kiépítő Fidesz megígér mindent jelenleg az EU-pénzek reményében, Navracsics miniszter úr először kijelentette, hogy a közfeladatot ellátó közalapítványok esetében az összeférhetetlenségi szabályokat szigorítja, már a "politikai szimpátia" is kizáró ok lehet. Aztán jelenleg arról magyarázkodnak, hogy csak amikor személyes érintettségük van, akkor nem vesznek részt a döntésben ezek a kuratóriumi tagok.

Öntsünk hát tiszta vizet a pohárba, távozzanak a fideszes miniszterek, államtitkárok az egyetemi kuratóriumokból, hallgassanak a józan észre és a felelős konzervatív hangra!"

 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását