2024. március 29. - Auguszta

Kormányzati felhatalmazással zárnak be iskolákat a tankerületek?

Gulyás Gergely a tanévkezdés előtti kormányinfón azt mondta, hogy az iskolák megemelkedett rezsiköltségeit a fenntartó, tehát az állam állja. Az MSZP azt kérdezi, hogyan fordulhat az elő, hogy a tankerület bezárja a fűtési szezon idejére a hajdúvidi, illetőleg a nógrádkövesdi általános iskolát, arra hivatkozva, hogy nincs pénz fűtésre?
2022. október 13. csütörtök 13:24 - HírExtra

Az MSZP közleménye:

"A tankerület önállóan dönt iskolabezárásokról, vagy a kormány felhatalmazására cselekszik? Kerestek-e más megoldást, esetleg az önkormányzatok bevonásával?

Pintér Sándor kinevezése előtti meghallgatásán a Kulturális bizottság ülésén úgy fogalmazott, hogy „azt is fel kell mérni, hogy valóban szükség van-e ennyi iskolára”. Adódik a kérdés, hogy a tankerületek jelenlegi döntései összefügghetnek-e a miniszter korábbi kijelentésével?

Az MSZP már a tankerületi központok kialakításánál bírálta a kormányt azért, mert rohamtempóban, hatástanulmányok nélkül, az iskolák autonómiájának megszüntetése érdekében vágott bele az oktatási rendszer átalakításába. Most pedig azt látjuk, hogy a tankerületek élet-halál urai lettek és a kormány fel is hatalmazhatta azokat erre.

Az MSZP elvárja a kormánytól, hogy feladatának megfelelően gondoskodjon az iskolák rezsiköltségeiről, a tankerületek iskolabezárási döntéseit vizsgálja felül, és akadályozza meg az újabb iskolabezárásoka."

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását