2022. december 7. - Ambrus

Az MSZP azonnali radikális béremelést követel az oktatásban

Az oktatás nemzeti ügy, jó oktatás nélkül nem lesz sikeres jövője Magyarországnak! - írja közleményében Kunhalmi Ágnes.
2022. október 5. szerda 10:29 - HírExtra

Az MSZP társelnökének közleménye

A tanárok nem fizetett forradalmárok, akik nem akarnak tanítani; nem ők csapták be a kormányt, hanem a kormány csapta be a tanárokat. A kormánytól kaptak egy ajánlatot az úgynevezett pedagógus-életpályamodellel és ezt a kormány megszegte, visszavonta. A pedagógus-életpályamodell alapja az volt, hogy a vetítési alapot a mindenkori minimálbérhez kötik, majd ezt másfél év múlva visszavonták. Tehát nem a tanárok, hanem a Fidesz-kormány csapta arcul az egész tanártársadalmat.

Ez nem csupán a pénzről szól, a pénz szükséges, de nem elégséges feltétel a jó oktatáshoz. A jogok helyreállításához, sztrájktörvény helyreállításához nem kell pénz, a megtanulhatatlan és megtaníthatatlan Nemzeti alaptanterv megváltoztatásához nem kell pénz. A túlterheltséghez, az adminisztratív terhek csökkentéséhez nem kell pénz, a tanítás szabadságának visszaadásához nem kell pénz.

A kormány állításával szemben az oktatás rendjét és a tanulók érdekeit nem az sérti, hogy a pedagógusok kiállnak saját és tanulóik jogai mellett, hanem az a szakmai rombolás és átpolitizáltság, amelyet e területen 12 éve folyamatosan végez.

A kormánynak azonnal be kell fejeznie a pedagógusok megfélemlítését! 

A színvonalas oktatás, amiért egyébként október 5-én, a pedagógusok világnapján sztrájkolnak a pedagógusok, diákok és a szülők, alapvetően nemzeti ügy. 

Az MSZP elkötelezett az öntudatos, gondolkodni, önmaguk és a közösség érdekében tenni tudó és akaró fiatal generáció nevelése mellett. Egyetért a pedagógusok és a pedagógus szakszervezetek jogos követeléseivel. Az Orbán-kormány által alulfinanszírozott, centralizált, ideologikus, ezáltal rosszul teljesítő oktatáspolitika helyett a minőségi oktatás megvalósítására van szükség. 

Az MSZP követeli a pedagógusok azonnali radikális béremelését, a sztrájkot ellehetetlenítő törvény eltörlését, valamint a polgári engedetlenség indokolt tiltakozási formaként történő elismerését! 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását