2023. március 26. - Emánuel

Az olasz eredmények miatt gondban az európai demokrácia

Az olaszországi választási eredmények aggodalomra adnak okot - jelentette ki Mark Rutte holland kormányfő hétfő este az Op1 tévé egyik műsorában.
2022. szeptember 27. kedd 14:02 - HírExtra

A Dutchnews hírportál tudósítása szerint Rutte azt mondta: az olaszországi választásokon győzelmet arató pártok, "olyan dolgokat tettek vagy mondtak, amelyek miatt szükség van az éberségre."
    
Hozzátette: kormánya megpróbál majd együttműködni az leendő olasz kormánnyal. "Nem szabad naivnak lennünk, de mindenkinek meg kell adni az esélyt" - hangoztatta. Még nem gratulált Giorgia Meloni győzelméhez, ezt csak akkor teszi meg, ha a miniszterelnök-jelölt már hivatalban lesz - tette hozzá. Az interjúban Rutte kifejezte aggodalmát a jogállamiság magyarországi és lengyelországi állapotával kapcsolatban is.
    
A kormányfő az interjúban kitért a holland társadalmi feszültségekre, egyebek között a kormány agrárpolitikája miatt tüntető gazdákra, a menekültügyi válságra, a családtámogatási botrányra. Elismerte, hogy e válságok alatt "kevésbé volt látható", mint amennyire az ország vezetőjének kellene.  
    
Rutte elismerte: kormányát gyakran éri az a kritika, hogy túl lassan talál választ az egyes problémákra. "A kabinetnek komolyan kell vennie a bírálatokat, és a bonyolult ügyek esetében, amelyeket nem lehet egykönnyen megoldani, magyarázattal kell szolgálnia" - mondta a miniszterelnök.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását