2024. március 29. - Auguszta

Jurassic World: mi lett volna ha?

Mindenki tisztában van azzal, hogy tudománytalan dolog föltenni a kérdést, mi lett volna, ha? - ám a Jurassic Park című klasszikussal kapcsolatban óhatatlanul ez jut eszünkbe. Például kevesen tudják, hogy eredetileg Harrison Fordnak szánták dr. Alan Grant szerepét, ám végül az új-zélandi Sam Neill játszotta el a mindenre őszintén rácsodálkozó régészt, aki vissza is tér az új trilógia harmadik részében, a Jurassic World: Világuralomban.
2022. június 7. kedd 15:38 - HírExtra

szintén érdekes adalék, hogy eredetileg James Cameron (Terminátor 1-2., A bolygó neve: a Halál) is pályázott a Jurassic Park című Michael Crichton-regény megfilmesítésére, ám Steven Spielberg szó szerint az orra előtt, néhány órával korábban lestoppolta a jogokat, aminek Cameron utólag már szívből örül. „Ez volt a lehető legjobb kimenetele a dolgoknak, mert én pont olyan totál rémisztgetős filmet csináltam volna belőle, mint amilyen A bolygó neve: a Halál volt – mesélte Cameron egy tavalyi, Spielberggel közös interjújában. – Te meg csak annyira faragtad ijesztőre, amennyire kellett.”

A Jurassic Park női főszereplőjét, Laura Dernt pedig Nicolas Cage győzte meg, hogy vállalja el a feladatot (együtt játszottak a David Lynch által rendezett Veszett a világban, onnan a szoros barátság). Dern mellett olyan nevek is versenyben voltak, mit Gwyneth Paltrow és Sandra Bullock. Amikor a színésznő elújságolta Cage-nek, hogy Spielberg bele akarja rakni egy dínós filmbe, de ő nem nagyon tudja, mit gondoljon erről, a színész kiborult, mondván, mindig is élete legnagyobb álma volt, hogy egy dínós filmben játszhasson. Dern erre elvállalta a szerepet.

Az is emlékezetes tény, hogy majdnem Jim Carrey kapta meg dr. Ian Malcolm káoszelmélet-specialista szerepét, de végül Jeff Goldblum kiütötte. Az már csak hab a tortán, hogy dr. Malcolmot kis híján kivágták a filmből, mert egy kósza ötlet nyomán a karaktert összegyúrták volna a Sam Neill által alakított figurával, de Goldblum megdumálta, hogy ne tegyenek így, mivel nagyon szeretett volna szerepelni a filmben.

A végére maradt a legviccesebb infó. Eredetileg Christina Ricci (Addams Family) kapta volna a kislány, Lex Murphy szerepét, mégis Ariana Richards került be helyette a filmbe, érdekes okból. A szóba jöhető ifjú színésznőknek sikítani kellett a meghallgatáson, aminek a felvételét Spielberg éjjel otthon nézte videón, és amikor Ariana eresztette ki a hangját, a rendező felesége, aki a szomszéd szobában aludt, rémülten átrohant, hogy megnézze, mi bajuk a gyerekeknek.

A dínós sorozat elméletileg befejező része (Jurassic World: Világuralom) mindjárt megtekinthető a mozikban.

Forrás: UIP
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását