2024. április 24. - György

Van-e értelme otthonra drágább nyomtatót választani?

Régen valószínűleg egy egyértelmű „nem” lett volna a válasz erre a kérdésre. Hiszen a minőségi, főleg többfunkciós nyomtatók nem csak drágák voltak, de az alkatrészek beszerzése, sőt a patronok újravásárlása is jelentős összegeket emésztett fel. Ezért a komolyabb nyomtatókat legfeljebb cégek vásárolták. A családoknak pedig maradt az olcsó, alapfunkciós fekete-fehér verzió. A világ viszont sokat változott azóta.
2022. május 14. szombat 11:03 - HírExtra

A prémium nyomtatók valóban fenntarthatóvá váltak

Míg korábban tényleg nem volt értelme fenntartani a minőségibb, többfunkciós nyomtatókat, addig mára ez erősen megváltozott, az alternatív patronoknak hála ugyanis jelentősen csökkentek a patronra kiadott összegek. Ez azért történhetett meg, mert az alternatív patronok és tonerek nem a nyomtató gyártójától származnak, hanem egy másik gyártó készíti el őket – méghozzá jelentősen olcsóbban, mint az eredeti márka. Mekkora árkülönbséggel lehet számolni? Nos, ez márkánként eltérő lehet. 

Azonban jól látható például egy márkásabb Brother toner vagy a legnépszerűbb Canon toner esetében, hogy a különbség akár 90 százalékos eltérést is mutathat árban az eredeti és az alternatív között. Hogy miért? Egyesek szerint pont azért, amiért egy Nike cipő is sokkal többe kerül: a márkanév miatt. Ha viszont ez kikerül a képből, akkor ugyanaz a toner lényegében töredékébe kerül. Vagyis manapság már igenis megéri egy komolyabb nyomtatót fenntartani otthon. Kik azok viszont, akik ki is tudják azt használni?

Kiknek éri meg otthonra a prémium minőségű nyomtató?

A prémium minőségű nyomtatók jellemzően többfunkciósak, valamint az átlagnál sokkal nagyobb felbontásban és minőségben képesek nyomtatni – sokszor akár speciális papírokra is. Vagyis rengeteg mindent lehet velük csinálni, a szkenneléstől kezdve a művészi nyomatokon át a saját fotóalbumok elkészítéséig. Tehát egyértelműen azoknak éri meg többfunkciós nyomtatót vásárolni, akik valóban használják is a fent említett funkciókat. Ezt kell átgondolni vásárlás előtt!

Fotó: New Africa / Shutterstock.com

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását