2024. április 20. - Tivadar

Intelligens trafók

Intelligens transzformátorok fejlesztésére és gyártására együttműködési megállapodást kötött a Maschinenfabrik Reinhausen (MR) és a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. - közölte a vállalati megállapodás magyar aláírója szerdán az MTI-vel.
2022. május 11. szerda 16:08 - HírExtra

A két vállalat abban bízik, hogy piacvezetők lehetnek a korszerű transzformátorok gyártásában, egyúttal fenntarthatóbbá tehetik a villamosenergia-ipart. Az MR hatékony automatizálási és digitalizálási megoldást biztosít a Ganz transzformátorai számára, fejlesztésüket beépítve követhetővé válik a berendezések állapota és működése. Az intelligens monitoringeszköz javítja a transzformátorok megbízhatóságát, növeli az élettartamukat, elkerülhetővé teszi a felesleges karbantartásokat - írták.
    
A Ganz egyre nagyobb keresletet lát a transzformátorok érzékelői iránt - indokolták az együttműködést. A német fél kiemelte, hogy az intelligens transzformátorok nemcsak a kritikus hálózati csomópontokban hasznosak, hanem a jövő hálózataiban is szerepet kaphatnak - tették hozzá.
    
A Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. 2020-ban alakult, miután nyilvános aukció keretében megvásárolta a tápiószelei Ganz-gyárat az eszközállományával együtt. A vállalat így több mint 15 év után újra magyar tulajdonba került. Az üzemben nagyfeszültségű villamos berendezéseket gyártanak, transzformátorokat, motorokat, generátorokat.
    
A cég csaknem 300 munkavállalót foglalkoztat. Nyilvános beszámolójuk szerint tavaly 11,1 millió euró belföldi és 11,5 millió forint export árbevétellel (összesen csaknem 4 milliárd forint forgalommal) zártak. Az adózott eredmény meghaladta a 3 millió eurót (több mint 1 milliárd forint), noha 2020-ban még több mint 2,5 millió eurós veszteséggel zártak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását