2024. április 18. - Andrea, Ilma

Milyen gyógynövények találhatók a természetes dezodorokban?

Manapság egyre népszerűbbé válnak a természetes dezodorok, melyekben nagyrészt gyógynövények illóolajai a főbb komponensek. Fontos szempont, hogy ezek a termékek ne tartalmazzanak allergiát okozó, egészségre ártalmas összetevőket.
2022. április 18. hétfő 12:52 - HírExtra

A kellemetlen testszag ellen natúr kozmetikumokkal

A tökéletes megjelenéshez hozzátartozik a gyönyörű, sugárzó bőr és a megfelelő ápoltság. Mindegy, hogy kellemes tavaszi időjárásról van szó, vagy épp a nyári kánikulával küzdünk, a zavaró testszag ellen szerencsére bio szemléletű natúr termékeket is bevethetünk. Ezeknek a kozmetikumoknak a legnagyobb előnye, hogy a gyógynövények erejével képesek friss és üde illatot biztosítani, hogy magabiztosak lehessünk az izzasztó napokon is. 

Az egészségre minél kevesebb ártalmas vegyülettel érintkezve, ha tehetjük, kizárólag természetes dezodorokat használjunk. Érdemes egyből zuhanyzás után alkalmazni őket, hogy minél hatékonyabban kifejthessék hatásukat. Ugyanakkor a dezodorok mellett az öltözködésünkkel is segíthetjük az izzadás mérsékelését. Válasszunk jól szellőző pamut anyagból vagy lenszövetből készült darabokat! 

A természetes dezodorok komponensei

A natúr termékek hatóanyagai leginkább gyógynövények illóolajai, mint például citromfű, zsálya, menta, eukaliptusz, teafaolaj, levendula, melyek antibakteriálisak, ezáltal képesek a baktériumok szaporodásának gátlására, így a zavaró testszag kialakulása megelőzhető. Ezek az illóolaj komponensek a hámosításban is szerepet játszanak, nagyrészt a zsálya és a levendula. Ezenfelül a bőr regenerációjában is közreműködnek. A szőrtelenített területet kellően nyugtatják gyulladáscsökkentő hatásuk révén. 

Az illóolajok természetes, üde illatot biztosítanak. A megfelelő ápoltság és frissesség elérhető a BIOLA Webshopban kapható natúr dezodorokkal is, így megkímélhetjük magunkat a szintetikus illatanyagoktól. Ezekben a kozmetikumokban gyakran megtalálható a hamamelisz virágvíz is, amely a pórusok összehúzásán kívül az izzadmány mennyiségét is redukálja. 

Ne feledkezzünk meg a dezodorálás mellett a testápoló krémek használatáról sem, célszerű a szőrtelenítés után bőrtápláló termékeket, regenerációs készítményeket alkalmazni. Természetes testápolókat és más natúr készítményeket is beszerezhetünk a BIOLA Webshopon keresztül.

Natúr kozmetikumok

Ezek a termékek többféle illatban elérhetők, ugyanakkor nem tartalmaznak alumíniumsókat és allergiát okozó összetevőket sem. Segítenek szinten tartani a bőr természetes higiénikus állapotát, emellett biztosítják az üde, friss érzetet. Érdemes kipróbálni a BIOLA orvosi zsályát tartalmazó testpermetet, melyben a teafa, citromfű, menta és eukaliptusz illóolajok támogatják a megfelelő bőrhigiéniát. A bio testpermetek mellett ajánlottak a krémdezodorok is, mint például a Demeter Everyoung Biodynamic Skin Care zsályás terméke, amely nem tartalmaz alkoholt és alumíniumsókat sem. Különösen alkalmas érzékeny területek ápolására a körömvirág és shea vaj összetevői révén.

Ápoljuk bőrünket természetes anyagok segítségével!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását