2024. március 19. - József, Bánk

Mesterséges intelligenciával írhatunk magyar népdalt

Új módja született a magyar népdalok keletkezésénk. Néhány külföldi próbálkozás után magyar népdalokat is lehet szerezni a KukoricAIános chatbottal.
2022. április 1. péntek 11:12 - HírExtra

A Zeneszöveg.hu saját fejlesztésben, a Stratis technikai céggel karöltve kifejlesztett egy mesterséges intelligencia alapú dalszövegíró chatbotot. A felhasználónak a fájdalmas, a szerelmes vagy a meglepetés kategóriákból kell kiválasztania egyet a https://chatbot.refren.hu/ névjegyoldalra kattintva, és a mesterséges intelligencia mindenkinek egy másokétól eltérő négysoros népdalt generál. Az eredményt pontozni is lehet 1-től 5-ig, illetve címet adhatunk a szerzeménynek.  Maga a messenger alkalmazás a https://m.me/zeneszoveg linkről közvetlenül is elindul.

- A kreatívipar manapság rengeteget kísérletezik a mesterséges intelligenciával, mi is ezt tesszük – mondta el Koczka Bori, a Zeneszöveg.hu operatív vezetője. - Részünkről egy játék, a dalszövegírás nem pótolható semmivel, de a szerzőknek ihletet adhat.

A chatbot április elsején startolt el és 3 hétig elérhető a nagyközönség számára, így Húsvétkor is, hogy aki szeretne ihletet kapni locsoló vershez, legyen hova nyúlnia.

A született népdalok közül a szervezők kiválasztanak majd egyet, amit ismert zenészekkel megzenésítenek. Hogy kik ők, és aztán még mi lesz az elkészült dal sorsa, azt a szervezők később hozzák nyilvánosságra.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását