2024. április 19. - Emma

Orbán neve az oligarchák közt

Az uniós állásfoglalás szerint Magyarországon Orbán Viktor a mezőgazdasági támogatások révén központosította, és a belső köre számára újraosztotta a vagyont.
2022. március 26. szombat 08:38 - HírExtra

Nagy többséggel megszavazta az Európai Parlament azt a jelentést, amiben arról írnak, hogy vannak olyan tagállamok, ahol a nemzeti kormányok tagjai is az „oligarchia részei“, az uniós pénzeket pedig saját céljaikra használják fel – írja a Népszava.

A finn néppárti Petri Sarvamaa által előkészített állásfoglalásban a magyar miniszterelnök neve is felbukkan, amikor azt írják benne tényfeltáró cikkekre hivatkozva, hogy Magyarországon Orbán Viktor a mezőgazdasági támogatások révén központosította, és a belső köre számára újraosztotta a vagyont. Az is szerepel a jelentésben, hogy az EU Csalás Elleni Hivatalától (OLAF) 2015 és 2019 között Magyarország kapta a legtöbb pénzügyi korrekcióra vonatkozó ajánlást.

A szerda esti vitában a Népszava szerint Daniel Freund német zöldpárti képviselő felvetette: nemcsak az orosz oligarchák vagyonát kell befagyasztani, hanem az EU saját oligarcháinak járó uniós forrásokat is. „Ha így folytatjuk, Orbán oligarchái felvásárolják az utolsó független napilapot is Magyarországon” – mondta.

A jogilag nem kötelező érvényű jelentésben arra szólítják fel az Európai Unió intézményeit, hogy vessenek be minden lehetséges eszközt annak megakadályozására, hogy az oligarchák átvegyék a gazdaság, a pénzügyek és a politikai irányítását. Hatékonyabb adatgyűjtést szorgalmaznak és szigorúbb szabályokat az összeférhetetlenségek megakadályozására.

Forrás: hvg.hu; Népszava
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását