2024. április 28. - Valéria
Az ukrán hadsereg vezetőnek közlése szerint az oroszok éjszaka folytatták a támadást, de a jelentés szerint „az előrenyomulás üteme jelentősen lelassult”.
2022. március 8. kedd 07:33 - HírExtra

 Az orosz támadás 13. napján az ukrán csapatok továbbra is védekeztek a déli, keleti és északi részeken. Hozzátették, hogy az ország légvédelme sikeresen veri vissza a rakéta- és légicsapásokat. A katonai vezetés szerint Oroszország már pszichológiai hadviseléshez folyamodik, és a megszállt területeken megpróbálják befolyásolni, megfélemlíteni a helyi lakosokat.

A BBC cikkében megjegyzi, hogy ezeket az információkat nem áll módjukban leellenőrizni, ahogy azt sem, hogy Szumi éjszakai bombázása során ukrán jelentések szerint több gyerek is életét vesztette.

Tegnap a béketárgyalások harmadik köre is áttörés nélkül zárult. Külföldi szakértők szerint már körülbelül 200 ezer katonát küldött Oroszország Ukrajnába. Megkezdte a működését az ukrán idegenlégió. Meghalt egy orosz tábornok a frontvonalon.

Nem lesz no-flight zóna

Keserű hangvételű interjút adott Volodimir Zelenszkij az ABC amerikai hírcsatornának keddre virradóan, amelyben sürgette Amerikát, hogy küldjön segítséget Ukrajnának az oroszok elleni harcokhoz és vezessenek be légtérzárat Ukrajna fölött, hogy az orosz haderő ne bombázhassa az ukrán városokat és a polgári lakosságot.

– Joe Biden elnök tudna többet tenni a háború megállításáért – jegyezte meg az ukrán elnök. Zelenszkij figyelmeztetett, hogy az oroszok nem csupán Ukrajnát támadják, hanem a szabad világot is. – Mi jövünk először, másodjára már titeket fognak megtámadni. Mert ez a bestia minél többet eszik, annál többet és többet akar – célzott Vagyimir Putyin orosz elnök egyre növekvő étvágyára.

Az Ukrajna feletti teljes légtérzárat az amerikaiak azért nem támogatják, mert az közvetlen háborút robbanthat ki a NATO és Oroszország között.

A legszankciónáltabb ország

Oroszország megelőzte Iránt és Szíriát, és a világ leginkább szankcionált országává vált. Február 22-e előtt már 2754 szankció volt érvényben Oroszország ellen. Ukrajna megtámadását követő napokban további 2778 szankciót vezettek be Oroszországgal szemben, így az összesített szankciók száma 5532-re emelkedett, ami felülmúlja Irán 3616 szankcióját.

A teljes listát itt olvashatja.

Forrás: Portfolio.hu, 24.hu, BBC, ABC
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását