2024. május 8. - Mihály

Ismerd meg a Somfy okos otthon megoldásait

Okos otthon? 2022-ben ez a kifejezés ma már sokak számára nagyon különböző jelentéssel bír. Egy okos hangszóró vagy villanykörte és máris átélhetjük az okos otthon kezdeti kényelmét. Azt viszont érdemes tudni, hogy ennél sokkal többet jelent egy intelligens otthon, amelyet, ha jó eszközt választunk később nagyon széles körben bővíthetünk.
2022. február 24. csütörtök 15:50 - HírExtra

Ma már nagyon sokan beszereztek egy Amazon Alexát vagy akár egy Google okos eszközt, amellyel lehetőség van legalább hangutasításra zenét lejátszani vagy lekapcsolni a lámpát, ha kérjük tőle. Valószínűleg sokan tudják, hogy ez nem a smart home lehetőségek csúcspontja, ráadásul nem is kell csillagászati összegekben gondolkozni feltétlen, ha bővíteni szeretnénk okos eszközeinket.

Na de miként lehetséges az, hogy a különböző okos eszközök végül egy kézből irányíthatóak legyenek?

Sokak számára az első okos otthon eszköz beszerzése után nehéz a továbbiak beszerzése, mert vagy nehezen szerezhető be Magyarországon és/vagy túl drága. Aztán persze megtetszik egy harmadik lehetőség, amit viszont nem irányít az első eszköz. Itt sokan fel is adják, beletörődve, nincs megoldás.

A jó hír, hogy van, mégpedig a Somfy okos otthon rendszere!

A Somfy már több mint 50 éve található meg az árnyékolómotorok piacán és az elsők között kezdett el foglalkozni az okos otthon megoldásokkal. Világ szerte több millió felhasználó életét könnyíti meg minden nap, 58 országban.

Okos otthon megoldások a Somfy-tól

Számtalan okos otthon megoldással találkozhatunk a Somfy által: Hangunkkal irányított redőny- és pergola motorok, világítás, biztonsági eszközök és még sok más fejlesztés biztosítja, hogy egy igazán okos otthonnal rendelkezzünk. Megkönnyíthetjük életünket az okos eszközökkel, így a reggeli rutin is kényelmesebb lesz, a nyaralásunk még gondtalanabb, de akár a csomagot is átvehetjük úgy, hogy mi otthon sem tartózkodunk.

Ezeket pedig mind lehetőségünk van számtalan viszonteladói partnertől megvásárolni, tehát érdemes rákérdezni, hogy például az automatizált motoros redőny, amit kinéztünk Somfy technológiát használ-e!

Mindennek a lelke a TaHoma

Csodálatos okos otthonunk lelke pedig a Tahoma switch eszköz, amely irányítani képes eszközeinket, ráadásul összekapcsolható az Amazon, Google, Apple okos otthon eszközeivel is.

A TaHoma eszköz működik applikációval, hangvezérléssel is, egy teljes központot kapunk otthonunk irányításához. Nem kell többet aggódnunk, hogy bezártuk-e az ajtót, kikapcsoltuk-e a klímát vagy a garázskapu biztos bezáródott-e. A teljes biztonságról a TaHoma gondoskodik.

Érzékelők és időzítések segítségével házunk életre kel, és elvégzi azokat a parancsokat, amelyek szükségesek, vagy mi kértük.

Mikor érdemes Somfy okos otthon rendszert választanom?

Érdemes azt átgondolni, mi a hosszútávú célunk. Árnyékolóink és fűtésünk összehangolásával komoly energiamennyiséget takaríthatunk meg, növelhetjük biztonságunkat is nyitásérzékelővel, vagy kamerával is. A lehetőségek szinte végtelenek, teljesen egyéni igényekre szabhatóak, akár már 1-1 eszköz megvásárlásával el tudjuk kezdeni okos otthonunk kialakítását.

Tudj meg többet a Somfy okos otthonról itt!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását