2024. május 20. - Bernát, Felícia

Gyülekezik az orosz hadsereg

Rengeteg felvételt látni az elmúlt napokban az Ukrajna térségében gyülekező orosz páncélosokról különféle közösségi oldalakon; néhány formáció alig pár kilométerre tartózkodik az ukrán határtól. Érdekesség, hogy számos harcjármű furcsa jelzésekkel is el van látva, melynek pontos jelentéséről csak találgatni lehet. Közben felvételek kerültek ki a napokban lezajlott tüzérségi párbajokról is a szakadárok és az ukrán haderő közt - írja a portfolio.hu.
2022. február 23. szerda 14:04 - HírExtra

Gyülekeznek az orosz páncélosok

Az elmúlt napokban igencsak vegyes híreket lehetett azzal kapcsolatosan olvasni, hogy megkezdődött-e az orosz „békemisszió” az Ukrajnában található szakadár népköztársaságok területén, az elemzői konszenzus nagyjából az most, hogy limitált behatolást történt hétfőn, az átfogó támadás viszont még várat magára.

Az látszik viszont az orosz-ukrán, fehérorosz-ukrán határ térségéből kiszivárgott felvételeken, hogy tényleg minden készen áll a totális invázió megkezdésére. Az orosz harckocsik, önjáró lövegek, gyalogsági harcjárművek elhagyták az alakulótereiket, (ideiglenes) katonai bázisaikat és felvonultak a határ közvetlen közelébe.

A nagy harcjárműveket általában vasúti szerelvényeken, esetleg teherautókon szállítják nagyobb, belföldi távolságokon; az, hogy a közutakon vagy azok mellett, lánctalpakon manővereznek, várakoznak, valószínűleg azt jelenti, hogy harckészültségben vannak.  

A páncélosok mellett természetesen más fegyvernemek is készülődnek. Például a Kijevtől alig 75 kilométerre található fehérorosz Gomel-régióban Ka-52-es és Mi-24-es harci helikopterek láthatók, ahogy látszólag egy szántóföldön gyülekeznek.

Forrás: portfolio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását