2024. március 29. - Auguszta

Egészség természetesen? Nem lehetetlen!

Számtalan olyan egészségügyi problémával kell szembenéznünk, amelyek manapság már szinte teljesen elfogadottnak, mondhatni „normálisnak” számítanak. Ilyen például a különféle ízületi problémák sokasága, amiket egészségtelen társadalmunk a korosodás jelének tud be. Teljesen elfogadott, ha valakinek recsegnek és fájnak az ízületei. Pedig ennek nem kell így lenni. Akadnak a mai napig olyan természethez közeli népek, ahol még 60 év fölött sem elterjedt a reuma vagy egyéb mozgásszervi problémák.
2022. február 18. péntek 15:16 - HírExtra

Mi a titok?

A titok persze a tudatos életmódból fakad, azonban van ennek egy nagyon fontos aspektusa: a táplálkozás. A modern fogyasztói társadalomban ugyanis szervezetünk nem kapja meg azokat a tápanyagokat, amelyek elengedhetetlenek számára a hosszú távú optimális működéshez. Persze aztán jönnek a különféle szintetikus gyógykészítmények – majd azt vesszük észre, hogy a fájdalom csak nem enyhül, cserébe viszont marékszámra kapkodjuk be a gyógyszereket. 

Ez egy ördögi kör, hiszen ezen a ponton már nem csak alapbetegségünk dominál, de folyamatosan mérgezzük is magunkat, ami szintén leterheli a szervezetünket. Viszont erre is akad természetes megoldás, például a jótékony máriatövis, amely segít tehermentesíteni májunkat és megtisztulnunk a méreganyagoktól. Ugyanakkor ostobaság lenne pusztán az évekig tartó gyógyszer-túladagolásra fognunk a szervezetünkben lévő toxinok felhalmozódását – a mesterséges élelmiszerek önmagukban is megadják ezt nekünk, ezzel lecsökkentve testünk regenerációs képességeit.

Ízületi bántalmak ellen – a természetes módszer

Mit tegyünk, ha eldöntöttük, hogy nem a legdivatosabb vény nélkül kapható szupergyógyszer után nyúlunk, aminek betegtájékoztatóján hosszasan ecsetelik az esetleges mellékhatásokat? Íme, a természetes MSM, azaz metil-szulfonil-metán. Tűnjön bármilyen furcsának is a neve, de gyakorlatilag szerves kénről beszélünk, ami a természetben is előfordul.

 Ez az ásványi anyag pedig bizonyíthatóan csökkenti az ízületek és porcok gyulladását, valamint elősegíti azok regenerálósát. Számtalan jótékony hatással bír ezen felül még, viszont a mozgásszervi problémák orvosolásához az első számú természetes alternatíva. Így hát feltétlen megéri megpróbálkoznunk vele szinte bármilyen reumatológiai panasz esetén.

Fotó: Kerdkanno/ Shutterstock.com

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását