2024. július 27. - Olga, Liliána

Konténeres sittszállítás Budapesten: mikor és mit szállíttassunk így?

A konténeres sittszállítás Budapesten igen népszerű, ami nem véletlen. Egy olyan hatékony megoldásról van szó, amivel rengeteg hulladéktól tudunk egyszerre megszabadulni. Ez pedig sok esetben nagyon jól tud jönni, főleg, ha építkezünk.
2022. február 14. hétfő 15:52 - HírExtra

De közel sem csak ekkor érdemes ezt választani. Megmutatom most neked is, hogy mikor és mit érdemes sittes konténerrel elszállíttatni. Nézzük is!

Mikor érdemes konténeres sittszállítást rendelnünk Budapesten?

Számos esetben ez a legjobb megoldás ahhoz, hogy gyorsan megszabaduljunk a hulladékunktól. Alapvetően ahogy a nevében is szerepel, sittszállításról van szó, azaz építési törmelékről. Ez azt jelenti, hogy főleg építkezéseknél, felújításoknál és bontásoknál használják ezt a megoldást. Mindhárom esetben rengeteg olyan építési törmelék és hulladék keletkezik, amitől jobb gyorsan megszabadulni. Már csak azért is, hogy ne tartsa fel a munkát. Mert hát ki szereti kerülgetni a törmeléket, amikor inkább a munkára koncentrálna?

De emellett előszeretettel használják ezt a megoldást akkor is, ha lomtalanítani szeretnének. Ha például örökölnek vagy épp költöznek, de a régi tulaj sok lomot otthagyott, akkor ezzel gyorsan meg lehet szabadulni mindentől.

Emellett ott van még a zöldhulladék kérdése is. Ha kertes házban laksz, és csinálsz egy komolyabb tereprendezést, kertfelújítást például, akkor nagy hasznát veheted ennek a szolgáltatásnak.

Mi lenne, ha hoznának is, nem csak vinnének?

Egyes konténeres sittszállító cégek nem csak elszállítanak, de hoznak is. Rájöttek ugyanis arra, hogy építkezéseknél és felújításoknál szükség lehet különböző szóródó anyagokra (pl.: sóder, homok, kavics). És ha már úgyis viszik a konténert, miért vinnék üresen, nem igaz? Sokkal környezetbarátabb megoldás ez, mintha máshonnan megrendelnéd ugyanezt, és jó eséllyel költséghatékonyabb is. Érdemes hát ezen is elgondolkoznod a konténeres sittszállítás megrendelése esetén.

Mi kerülhet és mi nem kerülhet a konténerbe?

A fentiekből már talán nagyjából ki tudtad következtetni, hogy mit lehet egy tárolóba beletenni, de azért nézzük pontosabban. Amikor építkezésről, felújításról vagy bontásról van szó, akkor mehet bele minden építési törmelék, és az építőanyagok csomagolóanyagai is.

Ha lomtalanításról van szó, akkor a lomtalanításra vonatkozó általános szabályoknak megfelelően kell eljárnod. A zöldhulladék elszállítása esetén pedig maradj csak ennél, ne pakolj mellé semmi egyebet. Például ne ilyenkor jusson eszedbe, hogy van még egy kupac sitt, amitől már szerettél volna megszabadulni.

Persze vannak vegyes konténerek, de mindenképp először egyeztess a szállító céggel, hogy mit szeretnél, és abból mit és hogyan pakolhatsz bele.

Fontos még, hogy veszélyes anyag nem kerülhet bele, erre figyelj! Így nem mehet bele többek között: pala, autógumi, olaj, festék, használt sütőolaj, azbeszt, higany, stb.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását