2024. április 29. - Péter

Az ÁSZ továbbra is elégedetlen

Az Állami Számvevőszék elnöke szerint pénzügyi és költségvetés-technikai szempontból korrekt a kormány tavalyi költségvetési beszámolója, ám a dokumentum is bizonyítja, hogy változatlanul indokolt a közpénzügyi szabályozás megújítása.
2008. szeptember 1. hétfő 21:37 - Hírextra
Kovács Árpád, a számvevőszék elnöke mintegy fél év után állt a nyilvánosság elé, és őszi első sajtótájékoztatóján elmondta: a zárszámadás tartalmi tényszerűsége mellett a dokumentumban visszatérő és tipikus hiányosságok vannak.

Kovács Árpád és munkatársai jelentős kritikával illeték a metróberuházást. Az ÁSZ elnöke elmondta: a 4-es metró építése során az elmúlt évben 54 olyan kifizetés történt, amelyeket utalvány nélkül indítottak el. A számlák együttes összege 2,3 milliárd forintot tett ki.

Az Állami Privatizációs Vagyonkezelő Rt. tevékenységének lezárását is számvevői kritika illette. Kovács Árpád azt hangsúlyozta, hogy nagyon "hézagosan" oldották meg az ÁPV tevékenységének lezárását, ami miatt nehezen áttekinthető az egyes állami vagyonelemek átadása.

Az elhangzottak megvitatására egyébként az állampolgároknak is lehetősége nyílik - mondta az Állami Számvevőszék elnöke, ugyanis kedden délután 3 órakor internetes elnöki fogadóóra lesz a www.asz.hu weboldalon, ahol Kovács Árpád személyesen válaszol a beérkező kérdésekre.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását