2024. április 20. - Tivadar

Kicsi vagy nagy szőnyeget válasszunk?

A lakásunk helyiségeinek a dekorálására az egyik legjobb eszköz nem más, mint a szőnyeg. Egy-egy szőnyeggel szűkíthetjük és bővíthetjük is a teret, fókuszpontként is szolgálhat, fokozhatjuk a szoba hangulatát és a lakásunk stílusát. Azonban a szőnyeg mérete is meghatározó lehet. Mutatjuk is, hogy melyik helyiségbe, milyen méretű szőnyegeket választhatunk!
2022. január 31. hétfő 21:40 - HírExtra

Szőnyeg a nappaliban

A nappali mérete lehet az egyik mérvadó abban, hogy mekkora és pontosan hány darab szőnyeget is vásárolunk. A nagyobb nappali több lehetőséget ad a szőnyegek elhelyezését illetően. Ugyanis egy tágasabb térben nagyszerűen mutat egy nagyméretű, vagy akár egy faltól falig szőnyeg. Amennyiben egyetlen, de nagy szőnyeg mellett döntünk, akkor az összes bútort el is helyezhetjük azon, de egy kisebb szőnyeg is jól mutat, amelyet a kanapé elé és a dohányzóasztal alá is rakhatunk. A nagyobb nappaliban több stílusú, színű, mintázatú és textúrájú szőnyeg is remek összhangot alkothat. Egy nagyobb nappali tehát sokkal több tervezési lehetőséget biztosít számunkra, mint egy kisebb társalgó.

Szőnyeg a hálószobában

A hálószoba esetében is annak alapterülete lesz a meghatározó a szőnyeg méretét illetően. A tágasabb hálószobába nyugodtan leteríthetünk egy faltól falig szőnyeget, de az is jó megoldás, ha csak az ágy alá tervezünk egyet. Ilyenkor is két lehetőség van. Vagy egy nagyméretű szőnyeg kerül az ágy alá, amely az ágy két oldalán is befedi a padlót, vagy ha olyan szélességű a szőnyeg, mint az ágy, akkor kisebb méretű szőnyeggel is dekorálhatjuk az ágy melletti járólapot. Sokan kedvelik a hálószobába a puha és kellemes meleget biztosító shaggy szőnyeget. Kisebb hálószobába csak az ágy két oldalára terítsünk padlóburkolót. 

Szőnyeg az étkezőben

Az étkezőbe is választhatunk szőnyeget, de figyeljünk annak méretére. A nagyobb szőnyegen ne csak az étkezőasztal álljon, hanem a székek is. Illetve a szék lába még akkor is a szőnyegen maradjon, amikor felállunk az asztaltól és kitoljuk magunk alól a széket. Ez a megoldás nem csak biztonságos, de a szőnyeget és a padlót is védjük. Ha nem szeretnék egy nagy szőnyeget az étkezőbe, akkor a futószőnyegek is jó választásnak bizonyulnak. Válasszunk puha, meleg, izgalmas színvilágú és mintázatú futószőnyeget az étkezőbe. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását