2024. március 19. - József, Bánk

A Netflix nagyot megy

A Netflix produkciói kapták a legtöbb jelölést az amerikai producercéh (PGA) fődíjára: a legjobb film kategória tíz jelöltje között a streamingóriás három alkotással szerepel.
2022. január 28. péntek 11:07 - HírExtra

A PGA csütörtökön tette közzé jelöltjeit. A Netflix a Ne nézz fel!, A kutya karmai között és a Tick, Tick...Boom! című filmjeivel vezeti a jelöltlistát a legjobb filmek mezőnyében.
    
A Warner Bros a Dűne és a Richard király című filmjeivel lett díjesélyes. Aaron Sorkin Az élet Ricardóéknál című életrajzi drámája, amely az Amazon Stúdióban készült, szintén a jelöltek között van, akárcsak a CODA című, Apple+ számára forgatott produkció, Kenneth Branagh Belfast című önéletrajzi ihletésű alkotása, Paul Thomas Anderson Licorice Pizza című romantikus drámája vagy Steven Spielberg West Side Story című musicalfilmje.
    
A díjmezőnyből ugyanakkor olyan fontos filmek hiányoznak, mint a Joel Coen rendezésében született Macbeth tragédiája, és a Daniel Craiggel forgatott utolsó Bond-film, a Nincs idő meghalni is kimaradt - hívta fel a figyelmet a Variety.com.
    
A tévés produkcióknál a drámai mezőnyben kaphat díjat A szolgálólány meséje, az Utódlás, a The Morning Show, a Yellowstone és a Squid Game. A vígjátéksorozatok közül pedig a Cobra Kai, a Ted Lasso és a Hacks mellett az Only Murders in the Building és a Félig üres esélyes a díjra.
    
A PGA tagjai március 8-ig szavazhatnak a televíziós és filmes kategóriák díjairól.
    
Az Amerikai Producerek Céhének 33. díjátadóját március 19-én rendezik meg a Los Angeles-i Fairmont Century Plazában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását