2024. március 19. - József, Bánk

Gyermekek játéktere

Bár a húsvét elmúlt, a karácsony még messze van, mégis, a gyerekek imádnak játszani, és néha szükség van egy-két újabb darabra. Főleg most van ez így, hogy a válsághelyzet bekényszerít minket a négy fal vagy épp a kerítések közé. Próbáljuk meg kihozni a maximumot a helyzetből, és válasszunk okosan gyerekjátékokat a legkisebbeknek is!
2020. május 15. péntek 09:13 - HírExtra

A szerepjátékok

A kisgyermekek nagyon fontos tanulási fázisa az utánzás. Éppen ezért ne okozzon meglepetést, ha csemetéd mostanában egyre jobban érdeklődik az orvosi vizsgálatok iránt, sőt, előszeretettel vizsgálja meg a plüssmacit, hogy nincs-e valamilyen vírusos megbetegedése.

 
Korábban mindig együtt jártatok vásárolni, de ez mostanában nem jön össze? Ne csüggedjetek, hiszen egy komplett mini áruházzal bármikor el tudjátok játszani, hogy együtt mentek beszerezni a fontos hozzávalókat. Sőt, még a pénztáros néni hőn áhított feladatát is elláthatja, míg te összegyűjtöd azt, hogy miből szeretnéd megfőzni a játék ebédet. 

A fiúk fő kedvence, hogy szétszedjék a különböző tárgyakat, majd összeszereljék azokat. Mivel nem mindig lehet segíteni apának, így egy saját szerszámkészlet vagy asztal nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy remekül elfoglalja magát a gyermek. Ha pedig gyakran foglalatoskodik vele, akkor ne csodálkozz, hogy legközelebb már anélkül viszi a csípőfogót, hogy kérted volna erre.

Kinti játékok beltéren

Kinek nem hiányoznak a kinti mozgásformák gyakorlása? Imád hintázni a gyermeked, vagy épp a csúszda a kedvenc? Képes lenne órákig sütni a homokozóban a homoksütiket? Készíts egy homokozót a kertbe, és szerezz be hozzá egy homokozókészletet, amiben több rejlik, mint egy vödör és egy lapát. A Háztartásikisgépek gyerekjátékok kínálatában erre is találtok megoldást, így mindenki számára megkönnyítheted a tavaszi zsongást. 

Ha szeret bunkert építeni, de már unja a szobában található szék és pokróc kombinációját, akkor jó szolgálatot tehetnek a különböző sátrak. Kicsit indián életérzés és csupa kalandos elképzelés. Mindez megkapható fiús és lányos kiszerelésben is, így garantált az öröm. Sőt, ha az udvaron folyik a móka, és kész van az ebéd, akkor még kiabálni sem kell, elég, ha csak a átszólsz a walkie-talkie-n a sátorba, hogy jöjjön be enni a kis felfedező.

Ha pedig kinti elfoglaltság, akkor miért ne mehetne ki a kertbe egy igazán menő, lábbal hajtós járgánnyal? Nem, nem az egyszerű motorra vagy futóbicajra gondoltunk, hanem egy igazi, vagány traktorra, aminek még utánfutója is van. Ennek hála, minden szükséges felszerelés vele mehet az útra. 

Kell ennél több, hogy okosan leköss egy kisgyermeket a bezártság időszakában úgy, hogy még fejlődjenek is a szociális képességei és a finommotoros kézügyessége?

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását