2022. június 25. - Vilmos

Mi lesz a keleti vakcinásokkal?

Ujhelyi István, az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti (EP-) képviselője arra szólítja fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy rendezze a csütörtökön kezdődő uniós csúcson a keleti vakcinával beoltott mintegy kétmillió magyar utazási korlátozásának kérdését.
2021. december 15. szerda 12:02 - HírExtra

A szocialista politikus a Facebook-oldalán közvetített szerdai sajtótájékoztatóján azt követelte, hogy a magyar kormányfő addig ne álljon fel az asztaltól az uniós állam- és kormányfők találkozóján, amíg nem születik megoldás az érintett magyarok helyzetére, akik "a sajátos és mutyigyanús" keletivakcina-beszerzés miatt az EU másodrendű állampolgárává váltak.
    
Emlékeztetett arra, hogy a keleti vakcinával oltottak nem kaphatnak uniós Covid-igazolványt, így nem utazhatnak szabadon az unióban.
    
Szerinte a magyar kormány eddig semmit nem tett az ügy érdekében, mindössze hét tagállammal tudott megállapodni arról, hogy elfogadják a keleti vakcinával oltottak oltási igazolását.
    
Orbán Viktor ne csak akkor vétózzon vagy kardoskodjon, amikor saját politikai mozgásteréről van szó; ilyenkor meglehetősen bátor a magyar miniszterelnök, hiszen Moszkva tapsol neki - értékelt Ujhelyi István.
    
Az EP-képviselő azt is szóvá tette, hogy a magyar kormány a helyzet rendezése érdekében nem tett lépéseket az Egészségbiztonsági Bizottságban (Health Security Committee).
    
Szerinte a megoldás az lenne, ha a magyar kormány megállapodna a többi uniós tagállammal a keleti vakcinák elfogadásáról, vagy ha a két keleti vakcina után beadott harmadik, európai engedélyezésű oltást már teljes körű védettségnek ismernék el az EU-ban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását