2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Völner bűnösen is végkielégítést kaphat?

A hírek szerint közel négymilliós végkielégítés jár Völner Pál volt igazságügyi államtitkárnak abban az esetben is, ha jogerősen elítélik. Donáth Anna, a Momentum elnöke arra szólította fel a kormánypártot, hogy ha már Rácz Zsófia érdekében korábban törvényt módosítottak, módosítsák a végkielégítési jogszabályt is.
2021. december 9. csütörtök 15:19 - HírExtra

Donáth Anna elmondta:

Közel 4 millió forintos végkielégítést kap a hivatali vesztegetéssel – úgy tűnik, minden alappal – gyanúsított Völner Pál fideszes országgyűlési képviselő és igazságügyi államtitkár. Igen, a pénzt akkor is megtarthatja, ha végül jogerősen elítélik.

"Elképesztő, hogy sikerült olyan törvényeket alkotni, amely alapján még az ilyen súlyos korrupciós ügybe belebukott államtitkárok is milliós végkielégítést kapnak az adófizetőktől. Emlékszünk, hogy Rácz Zsófia érdekében tudtak törvényt módosítani, hogy diploma nélkül "fiatalokért felelős" helyettes államtitkár lehessen. Akkor itt a lehetőség, hogy Völner Pál korrupciós ügye után is jogszabályt módosítsanak: ne kaphasson végkielégítést az a kormánytag, akit jogerősen elítélnek!  Ha a fideszes többség nem hajlandó módosítani a végkielégítési szabályozást, egyértelműen beismerik, hogy még a bizonyítottan korrupt fideszeseknek is jár a jutalom" - írta bejegyzésében.  

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását