2024. március 19. - József, Bánk

Miért olyan népszerűek az ásvány ékszer alapanyagok?

Napjainkban újra virágkorát éli a saját kezű ékszerkészítés, így otthon is egyre több szépséges kiegészítő születik meg nap mint nap, kreatívabbnál kreatívabb ötletek alapján. Ráadásul számos különböző alapanyagok lehet ehhez felhasználni, amelyek közül igen nagy népszerűségnek örvendenek az ásványok. Lássuk, miért is szeretik ennyien ezeket a gyöngyöket! A gyöngyékszerek már ősidők óta velünk vannak és számos kultúrában komoly értékeket képviselnek. Különösen, ha ásványból készült ékszerekről van szó, amit a saját kezünkkel készítünk el. Ezek lesznek igazán különleges és egyedi darabjai az ékszeres dobozunknak.
2021. november 19. péntek 10:05 - HírExtra

Számos különböző szín, minta és forma

Ha ásvány ékszer alapanyagokról van szó, akkor a gyöngyök különleges helyet foglalnak el ebben a világban. Hiszen mindegy egy kis golyócska egy-egy történet, melyről viselője biztosan hosszasan tudna mesélni. Miért pont erre a színre, arra a mintára vagy alakzatra esett a választása? 

A széles választéknak hála, mindenki könnyűszerrel megtalálhatja azokat a darabokat melyek a legközelebb állnak az ízléséhez vagy megfelelnek a megálmodott ékszerének. Szinte végtelen lehetőséget kínálnak ezek a gyönyörűségek, így teljesen szabadjára engedhetjük a fantáziánkat, akár hangulatunk, akár az öltözékünk, az esemény, melyen viselni szeretnénk, ezek mind-mind meghatározóak lehetnek abban, hogyan ékesítjük magukat vele.

Testi és lelki hatást is tulajdonítanak nekik

Nemcsak színükben különböznek, hanem egyes nézetek szerint, az egészségre és általános közérzetre gyakorolt hatásuknál fogva is egészen egyediek az ásvány gyöngyök. Léteznek például többek között bizonyos fájdalmakat enyhítő kövek, van olyan, amelyik az álmatlanságra ígér gyógyírt, míg másik fajta gyöngy a termékenységet fokozza vagy az immunrendszert erősíti. 

Azok, akik ezeknek a megfigyeléseknek, tapasztalatoknak jelentőséget tulajdonítanak, általában úgy állítanak össze egy-egy ékszerkreációt, hogy alapanyagul olyan gyöngyöket választanak, amelyek segíthetik őket éppen aktuális problémák leküzdésében. De legyen szó a jobb kommunikációról, a szerelem bevonzásáról vagy az elengedés megkönnyítéséről, ebben is segíthet egy-egy kő rezgése vagy energiája. Így érdemes nem csak a külcsín, hanem a hatások alapján is választani az ásvány ékszer alapanyagok közül. Sőt, ilyen módon akár csakra karkötő is készíthető, melynek lényege, hogy ebben az esetben nem csak egy-egy gyöngy pozitív hatásait lehet élvezni, hanem több ásvány egyesüléséből nyeri testünk a pozitív energiákat, melyek segítségünkre lehetnek és megerősítenek bennünket a mindennapokban.

A gyöngyfűzés remek elfoglaltság a család minden tagja számára

A barátokkal, családtagokkal vagy gyermekekkel együtt még jobb időtöltés lehet a gyöngyfűzés, hiszen így közösen alkothatunk szebbnél szebb ékszereket úgy, hogy közben beszélgetünk vagy viccelődünk, miközben egyedi ásvány ékszerek kerülnek ki a kezünk alól. Mindenkinek éppen olyan, amire vágyik és ami illik hozzá. Ez a tevékenység pedig egyszerűen sosem válik unalmassá, az alkotás öröme, a várakozás izgalma és önmagában az, hogy valami egyedi és gyönyörű kerül ki a kezeink közül amit nyakláncként, karkötőként, fülbevalóként vagy akár gyűrűként viselhetünk, nagyon sokat tesz hozzá a komplett élményhez.

Mindenképpen érdemes megbízható helyről vásárolni

Ha minőségi és hamisítatlan ásvány ékszer alapanyagokat szeretnénk vásárolni, mindenképpen olyan megbízható helyen érdemes válogatni, mint a Gyöngyékszerbolt webáruház.  Itt ugyanis minden egyes ásványgyöngy színvonala kifogástalan, a választék pedig egyszerűen áttekinthető.

Látható, hogy egy-egy ásványékszer alapanyag rengeteg pluszt képes adni az embernek, akkor is, ha mi magunk készítjük az ékszert, de akkor is, ha ajándékba kapjuk.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását