2024. március 19. - József, Bánk

Az XPS szigetelőlapok a minőségi hőszigetelő rendszer zálogai

Az XPS lépésálló, zártcellás szigetelőlapok minden szakszerűen megtervezett és kivitelezett hőszigetelő rendszer fontos elemét képezik. Ezt a hőszigetelő lapot sokféleképpen hasznosíthatjuk az épület hőszigetelésének kivitelezésében.
2021. november 16. kedd 13:18 - HírExtra

Egyrészt ez az egyik legmegfelelőbb anyag a lábazat szigetelésére, amelyre feltétlenül szükség van, továbbá a pincék szigeteléséhez, de betonkoszorú, pillérek, illetve áthidalók zsaluzásához is tökéletes megoldásnak számít. Nézzük, milyen tulajdonságokkal rendelkezik ez az anyag, amiért ezekre a feladatokra tökéletesen megfelel.

Az XPS lépésálló és zártcellás hőszigetelő lapok tulajdonságai

A Hozo hőszigetelés webáruház XPS szigetelőinek tulajdonságai között az egyik legfontosabb a kiváló hőszigetelő képesség. Alapjában véve az XPS is a hungarocellből készült hőszigetelő lapok közé tartozik, amelyek, leginkább kedvező árfekvésük miatt a legismertebbek az emberek körében. A hagyományos hungarocellnek azonban egyik speciális formája az XPS lap, vagy más néven az extrudált polisztirol. 

Az extrudált polisztirol még a hagyományos hungarocellből készült lapokhoz képest is jobb hőszigetelő képességgel rendelkezik. Vastagságát tekintve 2 centimétertől egészen 15 centiméteres vastagságig többféle lehetőség is elérhető. 

Az XPS szigetelőlapok nagyon nagy szilárdsággal rendelkeznek, ezért lépésállóak. Nemcsak a hőszigetelésben bajnokok, hanem kiváló hangszigetelők is. 

Miért alkalmas az XPS hőszigetelő lap nedves környezetben való alkalmazásra?

Az XPS lapok egyik legfontosabb tulajdonsága az, hogy nagyon jól ellenállnak a nedvességnek. Végeredményben ez a tulajdonság az, amely lehetővé teszi, hogy az XPS zártcellás lapokat lábazati, valamint pincék hőszigetelésére használják.

A zártcellás szerkezetnek köszönhetően nedvességzáró rétegek kialakítására nincs szükség, sőt, akár medencék aljzatának és falának szigetelésére is használhatjuk őket.

Miért elengedhetetlen egy tökéletes hőszigetelő rendszer kialakításához?

Az XPS hőszigetelő lapokról azért nem szabad megfeledkezni, mert a lábazat szigetelésére mindenképpen szükség van. Akkor is, ha alapvetően az ingatlan külső, homlokzati szigetelése az elsődleges cél.

Amennyiben nem történik meg az épület lábazatának szigetelése, vagy nem megfelelően történik, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a következő problémák valamelyike, illetve legalább az egyike sajnos utol fog érni minket. 

Az egyik probléma a lábazat nedvesedése és lefagyása. A tartósan nedves lábazat előbb, vagy utóbb hatással lesz az egész épület szerkezetére is, és az ilyen bajok már valóban csak nehezen javíthatóak, de akár az is előfordulhat, hogy végül menthetetlenné válik az épület.

Ha nincs lábazati hőszigetelés, akkor a padló vonalán hőhídhatás jelentkezik, ami sajnos páralecsapódással jár. A pára penészedéshez vezet, a penész pedig egészségtelen körülményekhez.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását