2024. április 20. - Tivadar

A festékmaradványok hatékony eltávolításának lehetőségei

Felújításra került sor? Rengeteg festékmaradvány van még mindig a padlón, az ablakon és az ajtón? Akkor most segítünk egy kicsit, hogy hatékonyan és gyorsan tehesd tisztává az egész lakást. Mindegy, hogy a fürdőszoba csempéjéről van szó, esetleg a hálószoba padlójáról, szerencsére mindenre van megoldás. Lássuk tehát, hogyan távolítható el egyszerűen a festékmaradvány!
2021. november 12. péntek 14:24 - HírExtra

Festés utáni feladatok

Semmi sem tesz szebbé egy helyiséget, mint egy frissítő festés, amikor egy új és ragyogó szín kerül az otthonunk falára. Ennek hatására egyetlen bútort sem kell kidobni vagy lecserélni, hiszen elegendő egy párnapos munka és máris szinte egy új lakásban találhatjuk magunkat. A festés azonban rengeteg feladattal jár, így sokszor nagyon nehezen vágunk bele. Mivel ennek következtében szinte mindenhol festéknyomos lesz a szoba, nem szívesen állunk neki, pedig néha nagy szükség lenne rá. Pár egyszerű trükkel azonban már előre megbizonyosodhatsz arról, hogy nem kell hetekig a festékpöttyöket nézni az egyes helyiségekben.

Festékmaradvány eltávolítása a konyhapultról

Mivel ez egy sérülékeny terület, így érdemes óvatos módszerekhez folyamodni. Hatékony megoldás lehet, ha egy kis olívaolajjal töröljük át a felületet, majd pedig körkörös mozdulatokkal távolítjuk el a színeket a pultról. Óvatosan bánjunk a ronggyal, nehogy megkarcoljuk a sima részt, hogy aztán amiatt is bosszankodhassunk. 

A festék hatékony leszedése a szőnyegről

A legkönnyebb talán még a száradás előtt kimosni a szőnyegből a festéket. Bár legjobb, ha azt felszedjük, mielőtt munkára kerülne sor, hiszen szinte biztosan pöttyös lesz a kedvenc puha kiegészítőnk. Ha mégis festékes lett, akkor pedig érdemes egy jó nedvszívó képességű papítörlőt, esetleg egy rongydarabot alkalmazni, amivel semmi esetre se dörzsöljünk, hanem inkább itassuk fel a felesleges maradványokat. Szárazabb foltok esetén megoldás lehet még az ecet vagy pedig a körömlakklemosó is, ám ezek sokkal durvább eszközök, amik fakíthatják a szőnyeget. Ezt mérlegelve próbáljuk csak meg tisztítani, ha lehet. 

Mi a helyzet a padlóval?

A legkönnyebb dolgunk talán a padlóval van, ahol egyszerű mosószer és melegvíz páros is bőven elegendő lehet. Amennyiben túl száraz lenne a maradvány, próbálkozhatunk akár alkohollal is, azonban ez sok felületet károsíthat, így nem érdemes azonnal ezzel kezdeni. 

Tisztítás utáni teendők

Persze előfordulhat, hogy a festés után további dolgokat is szeretnénk. Ilyen például a falak díszítése, aminek kapcsán akár a fővárosban is szerezhetünk segítséget. A budapesti tapétázás során végre egyedi és stílusos otthont alakíthatunk ki, az ország ezen területén is. Manapság szinte alig találni megfelelő szakembert, így végre nem kell tovább keresni, hogy ki is végzi majd el ezt a munkát a számunkra. 

A festés mindig egy macerás munka, hiszen rengeteg kosszal jár. Ebben a cikkben azonban összegyűjtöttünk pár tippet, aminek hatására sokkal könnyebb lesz a lakás takarítása. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását