2024. március 29. - Auguszta

Az MSZP konkaktkutatást akar

Az oltási kampány elakadt, a kontaktkutatást megszüntették – így védekezik a Fidesz a negyedik hullámmal szemben - hívja fel a figyelmet közleményében az MSZP.
2021. november 2. kedd 12:58 - HírExtra

Az MSZP közleménye:

"Gulyás Gergely beismerte, hogy Magyarországon már nincs kontaktkutatás, azaz a kormány lemondott a járvány elleni védekezés egyik fontos alapeleméről. A Fidesz így ismét saját magának és a józan észnek is ellentmondó döntést hozott, ugyanis kontaktkutatás nincs, de a veszélyhelyzetet a vírus terjedése és a fertőzöttek számának növekedésére hivatkozva hosszabbították meg. Sőt Orbán Viktor is arról beszél, hogy a járvány negyedik hulláma lassan bekeríti Magyarországot és a delta variáns miatt a mostani veszély sokkal nagyobb, mint korábban.  

Hogy is van ez? A rendkívüli felhatalmazás kell a járvány elleni küzdelemhez, de a kontaktkutatás már nem? Ez alapján úgy tűnik, hogy a Fidesznek ismét csak politikai érdekei miatt van szüksége a felhatalmazásra, a járványkezelés területén pedig továbbra is felelőtlen döntéseket hoz. Ezzel azonban rengeteg embert veszélyeztet, ami közel 31 ezer honfitársunk halála után nem egyszerű hiba, hanem egyenesen bűn.

Tagadhatatlan tény, hogy a védőoltás a leghatékonyabb eszközünk a vírussal szemben, azonban Magyarországon az oltási kampány elakadt. Az átoltottság tekintetében hazánk jóval az uniós átlag alatt teljesít, ezért nem lehet lemondani a járvány elleni védekezés egyéb fontos eszközeiről!

Az MSZP ezért felszólítja a kormányt, hogy a járvány megfékezése érdekében hozza meg azokat a szabályokat, amelyek lehetővé teszik a hatékony kontaktkutatást!"

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását