2024. április 28. - Valéria

MSZP: A diktatúra felé halad az ország?

Az MSZP Borsod megyei elnöke szerint rossz irányba halad az ország, nem a demokrácia építése, hanem a "diktatúra elmélyítése" felé.
2010. augusztus 13. péntek 16:09 - HírExtra
Gúr Nándor szocialista országgyűlési képviselő pénteki, miskolci sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a Fidesz kétharmados parlamenti többsége alkalmas lehetne arra, hogy a demokráciát szélesítsék, de jelenleg - álláspontja szerint - nem ez történik.

Hozzáfűzte, hogy az eltelt parlamenti időszakban semmibe vették a parlamenti képviselők jogait, egy nap alatt folytatták le a törvényekkel kapcsolatos általános és részletes vitákat, tehát gyakorlatilag alkalma sem volt egyetlenegy képviselőnek sem, hogy befolyást gyakoroljon a törvények alakítására.

Annak a véleményének adott hangot, hogy az elmúlt 2-3 hónap eseményeire, történéseire a szabályok felrúgása volt a jellemző; az elmúlt két évtized - a rendszerváltás óta eltelt idő - általános normáinak a felrúgása fogalmazódott meg - jelentette ki.

Kitért a köztisztviselőket érintő új szabályrendszerre: szerinte ezután a közalkalmazottak következnek, csak mindez az önkormányzati választásokig "a homok alá van rejtve".

Hozzátette: az észak-magyarországi régióban, Borsod megyében az elmúlt héten három olyan szakembert váltottak le, aki nem volt pártkatona, "csak" végezte a dolgát.

Elbocsátásukban nem is a "miértet", inkább a "hogyant" kifogásolta Gúr Nándor, aki szerint tisztességtelen és elfogadhatatlan formában váltották le ezeket a szakembereket.

Leváltásukra - szerinte - azért került sor, mert szakemberekről van szó, vagyis nem azt tennék, amit diktálnak nekik, hanem azt, amit helyén valónak tartanak.

Úgy fogalmazott: eljuttatják oda az országot, hogy ne is kelljen gondolkodni, a gondolat szabadságát veszik el az emberektől.

Ez a demokrácia? - tette fel a kérdést Gúr Nándor.

A politikus attól tart, hogy a "kezdet" után az új vezetők által következhet a középvezetők elbocsátása, majd a kisemberek jönnek a sorban; "akinek nem tetszik az arca, a szemszíne, a gesztusa és a megszólalása", annak mennie kell.

Megjegyezte: nem hisz abban, hogy az embereket az alapján kellene minősíteni, hogy bal-, vagy jobboldali identitású, "attól, hogy gerince van az embernek, nem biztos, hogy ganaj". Hozzáfűzte: a kontrollnélküliség sokszor esztelenséget hív életre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ixxx
2010. augusztus 13. 22:17
Vicces ez a Gúr úr! Nézzennek már magukba, ha ők nem csináltak volna viccet a demokrácia szabályaiból, akkor lehet, hogy nem 2/3-mados "diktatúrát" szavaznak meg az emberek az akkori ellenzékből...

Ja és: "Hozzátette: az észak-magyarországi régióban, Borsod megyében az elmúlt héten három olyan szakembert váltottak le, aki nem volt pártkatona, "csak" végezte a dolgát."
Ezek szerint azon a három emberen kívül mindegyik pártkatona volt. Szépen elszólta magát! :D
Kasmír Tapintás
2010. augusztus 13. 21:52
Nah...Az MSZP betojt???:D
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását